П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Хмельницькому стартував монтаж металевих конструкцій для спортивної арени та трибун на Палаці спорту

Вчора, шістнадцятого вересня, стартував монтаж металевих конструкцій для спортивної арени та трибун на Палаці спорту. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Палац Спорту

На початку цього року, на вулиці Прибузькій, 5/1а, стартували будівництво сучасного Палацу Спорту у Хмельницькому. Це буде унікальна спортивна арена. Вона зможе приймати близько трьох тисяч глядачів. Палац Спорту матиме чотири поверхи. Тут діятимуть два корпуси: спортивний та оздоровчий. Перший корпус буде призначений для тренувань спортсменів вищої кваліфікації, а також тут проводитимуть змагання. У другому – буде відбуватися загальна фізична підготовка, а також хмельничани зможуть активно та корисно проводити дозвілля. У Палаці Спорту проводитимуть різноманітні цікаві економічні, наукові, спортивні та розважальні заходи. Багатофункціональна зала проводитиме заходи всеукраїнського та міжнародного рівня.

Будівництво Палацу Спорту

Хмельницький стане першим містом в області, де з’явиться масштабний спортивний об’єкт. Нагадаємо, що двадцять другого березня заклали капсулу під будівництво Палацу Спорту у Хмельницькому. Наразі підрядник монтує металеві конструкції даху арени. Кожна з них має довжину у п’ятдесят чотири метри. Загалом буде дванадцять балок, що утримуватимуть дах унікальної спортивної арени. Вчора стартувало зведення найважливішої частини спортивного комплексу – ігрової. Конструкцію для будівлі виготовляють і монтують працівники київської інженерно-будівельної компанії, що має досвід будівництва в усій Україні. Вартість робіт становить майже сімнадцять мільйонів гривень. У департаменті архітектури, містобудування та земельних ресурсів повідомили, що будівництво Палацу Спорту є дуже відповідальним та важливим. Проектувальники детально розрахували надійність і безпечність металевих конструкцій. Завершити зведення каркасу спортивної арени забудовник планує протягом півтора місяця. До кінця року коштів на будівельні роботи вистачає. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто». Завершити будівництво багатофункціонального Палацу Спорту планують до 31 грудня 2020 року.

т

Фінансування

Хмельницький став одним із кількох міст, які перемогли у конкурсному відборі для надання державної субвенції місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Хмельницькому надали п’ятдесят чотири мільйони гривень з державного бюджету на зведення спортивної арени. У травні, під час позачергової сесії міської ради, було виділено додаткове фінансування на будівництво Палацу Спорту. З міського бюджету направлено майже 19,8 мільйонів гривень. Також Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення ще двадцяти семи мільйонів гривень державної субвенції на продовження будівельних робіт. З міського бюджету на будівництво спортивного об’єкту загалом виділено 28,5 мільйонів гривень. Загальна вартість проекту становить майже двісті вісімдесят мільйонів гривень. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.