Вівторок, 19 Березня, 2024

Частину фігур Мазура з «Автомістечка» у парку ім. Чекмана відреставрували

Вчора, дев’ятого вересня, відреставровані скульптури Мазура встановили на свої місця у парку ім. Чекмана. Половину фігур, з яких складається «Автомістечко», відреставрували. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Підряднику знадобилося два тижні на те, щоб оновити фігури Миколи Мазура. Виконавцем робіт був місцевий підприємець. Вартість робіт становить шістдесят п’ять тисяч гривень. Кошти виділили з міського бюджету. В управлінні житлово-комунального господарства розповіли, що заплановано відновити все «Автомістечко», тобто ще сім металевих скульптур Миколи Мазура. Цього разу обсяг робіт буде трохи більшим. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

н

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, під час реставрації підрядник намагався відтворити ту кольорову гаму фігур, яку колись використав при створенні робіт Микола Мазур. Кольори були відтворені на основі фотографій, які надала донька Миколи Мазура Оксана. Реставрація фігур відбувалася на території підприємства, яке було підрядником. Спочатку фігури демонтували, потім очистили від старої фарби та іржі. Далі скульптури пофарбували і встановили на свої місця у парку ім. Чекмана. Оновлені скульптури стали яскравішими та привабливішими. Василь Новачок зазначив, що з часу встановлення скульптур Миколи Мазура їх ще жодного разу не реставрували. За його словами, цього року завершити оновлення всіх фігур навряд чи вдасться.

Хмельничани позитивно відгукуються про оновленні фігури та кажуть, що тепер частіше відпочиватимуть разом із дітьми в «Автомістечку».

Нагадаємо, що минулого року відбулася реконструкція залізного космодрому в парку ім. Чекмана. Елементи конструкції зачистили від старої фарби та замінили на нові. На поточний ремонт цієї конструкції з міського бюджету виділили сто тисяч гривень. У сквері ім. Шевченка в липні відреставрували дві фігури Миколи Мазура:«Риба-кит» і «Бабка». Вартість робіт становила дев’яносто тисяч гривень. 

е

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.