Понеділок, 29 Квітня, 2024

На будівництво Палацу Спорту у Хмельницькому виділено ще 27 мільйонів гривень

Хмельницький отримає додаткове фінансування на будівництво Палацу Спорту. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення 27 мільйонів гривень на продовження робіт. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Палац Спорту

Нагадаємо, що будувати сучасний Палац Спорту у Хмельницькому розпочали на початку року. Будівельні роботи тривають на вулиці Прибузькій, 5/1а. Спортивна арена зможе приймати близько трьох тисяч глядачів. Вона матиме чотири поверхи. Також тут будуть діяти два корпуси: спортивний та оздоровчий. У Палаці Спорту проводитимуться економічні, наукові, спортивні, розважальні заходи. 

Фінансування

Хмельницький став одним із кількох міст, які перемогли у конкурсному відборі для надання державної субвенції місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Наше місто – єдине, якому надали 54 мільйони гривень з державного бюджету на зведення спортивної арени. У травні, під час позачергової сесії міської ради, було виділено додаткове фінансування на будівництво Палацу Спорту. З міського бюджету направлено майже 19,8 мільйонів гривень. Тепер стало відомо, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення ще двадцяти семи мільйонів гривень державної субвенції на продовження будівельних робіт. З міського бюджету на будівництво спортивного об’єкту загалом виділено 28,5 мільйонів гривень. Загальна вартість проекту становить майже 280 мільйонів гривень. 

Будівництво

Капсулу під будівництво Палацу Спорту у Хмельницькому заклали двадцять другого березня. Наразі підрядники завершують зводити четвертий поверх приміщення. Фірма-підрядник завершує будівництво господарських та адміністративних приміщень Палацу Спорту. Зводять також санвузли і тренувальні кімнати. На території будівельного майданчику вже є трансформаторна підстанція, яка подаватиме електрику на спортивний комплекс. Далі почнуть споруджувати унікальний каркас під спортивну залу. Його ширина становитиме п’ятдесят чотири метри. Наразі в Хмельницькій області подібних немає. Для його будівництва вже придбали необхідне обладнання. Завершити будівництво багатофункціонального Палацу Спорту планують до 31 грудня 2020 року. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.