Четвер, 25 Квітня, 2024

Майже 100 кілометрів велодоріжок планують збудувати у Хмельницькому

Майже 100 кілометрів велодоріжок планують збудувати до 2025 року в Хмельницькому. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

У рамках Програми розвитку велоінфраструктури м. Хмельницького на 2017-2025 роки у нашому місті побудували вже чотири 4 велодоріжки. Їхня протяжність становить три кілометри. Минулого року збудували доріжку у парку Чекмана. Вона знаходиться на ділянці від входу у парк зі сторони зупинки «Олімпійська» до комплексу спортмайданчиків ДЮСШ №2. Ще три велодоріжки планують завершити до кінця року. Велодоріжка на вулиці Прибузькій з’єднає мікрорайони Гречани і Заготзерно. З міського бюджету було виділено 200 тисяч гривень на облаштування велопарковок. 

До 2025 року у Хмельницькому побудують майже сто кілометрів велодоріжок. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Хмельничани підтримують розвиток велоінфраструктури у місті. З початком теплої пори року все більше мешканців міста почали надавати перевагу велосипедам. Зокрема, хмельничанин Володимир Вавринюк їздить велодоріжкою у парку імені Чекмана, яку звели у 2017 році.

«Це чудово, якби ще люди розуміли, що по ній не треба ходити», – сказав Володимир Вавринюк.

Депутатка Анастасія Ярова зауважила, що майбутні велодоріжки повинні бути з гладкою плиткою без різких стиків.

«Цього року ми передбачили суцільне влаштування асфальтобетону на вулиці Старокостянтинівське шосе. Після того, як приведемо до ладу вулицю, зможемо нанести розмітку велодоріжки», – зазначає Василь Новачок.

Також до кінця року заплановано створити карту велодоріжок Хмельницького.

Нагадаємо, що у неділю, 26 травня, об 11:00, на майданчику біля кінотеатру ім. Шевченка, відбудеться загальноміський Велодень. Це вже буде дванадцятий Велодень у нашому місті. На захід запрошують усіх любителів двоколісного транспорту. Учасники велопараду отримають позитивні емоції та зможуть активно відпочити. У Хмельницькому Велодень організовує громадська організація «Критична маса».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.