Субота, 20 Квітня, 2024

У Хмельницькому з'явилися нові велопарковки

У Хмельницькому зросла кількість велопарковок. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Розвиток велоінфраструктури

У різних мікрорайонах міста продовжують облаштовувати велодоріжки, велосмуги та стоянки для велосипедів. Також у Хмельницькому регулярно влаштовують різноманітні велопаради та велозаїзди для популяризації здорового способу життя серед хмельничан. Мешканці міста активно беруть участь у цих заходах, спілкуються, проводять корисно дозвілля та чудово відпочивають. Також у нашому місті продовжують облаштовувати велодоріжки. До 2025 року у Хмельницькому побудують майже сто кілометрів велодоріжок. Хмельничани підтримують розвиток велоінфраструктури у місті. Все більше мешканців міста надають перевагу велосипедам, а не громадському транспорту. Нагадаємо, що перша велодоріжка, яка з’явилася у нашому місті, складається з двох частин: вздовж набережної річки Південний Буг, від вулиці Кам’янецької до білого містка, та у парку культури і відпочинку ім. Чекмана, від містка до станції прокату катамаранів. Хмельничани задоволені цієї велодоріжкою, адже тепер вони можуть зручно та швидко дістатися з мікрорайону Гречани до центру міста і назад.

Нові велопарковки

велосмуги

При потребі хмельничани зможуть користуватися новими велопарковками, які недавно з’явилися у місті. Вони розташовані з’явились поблизу музичного коледжу ім. В. Заремби, міської ради, філармонії та дитячої школи мистецтв. Металеві стійки надала «Нова Пошта». Кошти на встановлення велопарковок виділені з міського бюджету. Загалом цього року планують встановити 1000 нових велопарковок у різних куточках Хмельницького. За словами міського голови Олександра Симчишина, це свідчить про те, що учасники велоспільноти матимуть більше можливостей для того, щоб надійно припаркувати власний транспортний засіб. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Минулого тижня біля Школи мистецтв, що на Майдані Незалежності, встановили велопарковку. П’ять паркомісць розмістили таким чином, що вони можуть вміщувати до десяти транспортних засобів.

Голова громадської організації «Критична маса» Віталій Поліщук зазначає, що люди хочуть їздити на роботу, на навчання, в медичний заклад або в магазин на велосипеді, але не можуть залишити транспортний засіб, адже для цього немає спеціально облаштованих місць. Тому хмельничани змушені припарковувати велосипеди біля дерев або біля стовпів. Це виглядає неестетично та є небезпечним. 

Віталій Поліщук переконує, що нові велопарковки не лише мають привабливий зовнішній вигляд, а є також надійними, практичними та безпечними. Вони дозволяють прикріпити велосипед за раму, а не за колесо. Вони пофарбовані у червоний колір. На велопарковках розміщені логотип «Нової Пошти» та бренд міста.

Міський голова Олександр Симчишин розповів, що задоволений співпрацею з «Новою Поштою» і зазначив, що планується реалізувати ще деякі проекти соціального спрямування в рамках співпраці. Ці ідеї передбачається втілити вже наступного року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.