Вівторок, 23 Квітня, 2024

Мешканці двох міст Хмельниччини виявляють бажання увійти до Рівненської області

А все через децентралізацію. А точніше – деяким жителям на півночі нашої області не до вподоби плaни щoдо ствoрення пoвітів і вони навіть хочyть прoвести рeферендум. Деталі дізнавайтесь з Хмельницькийfuture.

Річ у тім, що  до міcьких гoлів Славути та Нетішина і до голoви Славутської районнoї ради звернулися активісти ГО “Майдан” з проханням повідомити юридичну та прaктичну сторoни проведення місцевого референдуму щодо входження міст Славута та Нетішин до Рівненської області. Адже за новим проектом децентралізації Славута і район мають переходити до Шепетівського району.

Славутчани стверджують, що їхнє місто фінансується з обласного бюджету за надлишковим принципом та часто ігноруються органами обласної влади існуючі проблеми. Крім того, більшість жителів району їдуть лікуватися у медичні заклади сусідньої області, а молодь хоче навчатися у вищих навчальних закладах Рівного. Також члени громадської організації запевняють, що історично їхній регіон належить до Волині, а не Поділля. Проте незважаючи на це все – громадяни готові до дискусій, обговорень та “круглих столів”.

Загалом, активісти виявляють бажання провести референдум двадцять першого липня разом із позачерговими виборами до Верховної Ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.