Четвер, 28 Березня, 2024

Хмельничанам доведеться платити більше за сміття…

Дізнайтесь більше з Хмельницькийfuture.

Отже, нововведення торкнуться усіх хмельничан, адже платити доведеться за вивіз сміття з 20 квітня. Про це повідомляє своїх споживачів КП “Спецкомунтранс”.

Будинки зі сміттєпроводом та для тих споживачів, які самостійно утримують контейнери та контейнерні майданчики тарифи будуть наступними:

Якщо ви мешкаєте в багатоквартирному або одноквартирному будинку з наявністю усіх видів благоустрою, то ціна становить шістнадцять гривень, п’ядесят одна копійка. Мешканці приватних будинків з присадибною ділянкою будуть сплачувати – вісімнадцять гривень, 29 копійок.

Для містян, які користуються контейнерами на контейнерних майданчиках в місцях загального користування ціни будуть дещо вищими:

Споживачі, які проживають в багатоквартирних та одноквартирних будинках будуть платити двадцять гривень, чотирнадцять копійок з особи.  Ну, а ті хто мешкає в будинках приватного сектору з присадибною ділянкою — двадцять дві гривні, сорок три копійки.

Чому піднялися тарифи?

Це пов’язано із зростанням загального тарифу на перевезення сміття, який 28 березня підвищили рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, що у травні 2018 року комунальне підприємство “Спецкомунтранс” піднімали ціна на свої послуги. Тоді мотивували підвищення тим, що збільшилась мінімальна заробітна плата, подорожчали ціни на пальне, запчастини тощо.

Також керівник комунального підприємства скаржився, що у всіх обласних центрів тариф на вивіз сміття вдвічі більший ніж у Хмельницькому.

Як вже зазначалось вище –  нововведення почнуть діяти з 20 квітня, тому, якщо у вас є заборгованість, то погасіть її аби не платити за підвищеним тарифом.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.