Середа, 24 Квітня, 2024

У Хмельницькому заклали капсулу під будівництво сучасного Палацу Спорту

Сьогодні, 22 березня, відбулося урочисте закладення капсули під будівництво сучасного Палацу Спорту. Завершити будівництво спортивного об’єкту планують у 2020 році. Далі про це розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому заклали перший камінь під будівництво Палацу спорту. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив міський голова Олександр Симчишин.

«Будівництво Палацу Спорту по-справжньому кипить! Сьогодні разом із заступником міністра молоді та спорту Миколою Даневичем заклали перший, символічний камінь», – написав міський голова.

Будівництво Палацу Спорту розпочалося у січні цього року. Роботи тривають на вулиці Прибузькій, 5/1а. Через два роки об’єкт зможе приймати близько 3000 глядачів. Нагадаємо, що проект цієї споруди став одним із переможців конкурсу на отримання державної субвенції. У Палаці Спорту проводитимуть сучасні концерти, форуми, презентації та виставки. 

Багатофункціональна спортивна арена зможе приймати різноманітні види спорту. Споруда матиме чотири поверхи. Тут облаштують спортивний та оздоровчий корпуси. Перший корпус буде призначений для тренування спортсменів вищої кваліфікації та проведення змагань, а другий — для здійснення загальної фізичної підготовки та активного відпочинку хмельничан.

Палац Спорту на вулиці Прибузькій став першим за роки Незалежності в Україні спортивним об’єктом такого рівня. Хмельницький – єдине містом, яке у 2018 році отримало 54 мільйони гривень з державного бюджету на зведення Палацу спорту. Також додамо, що нові спортивні об’єкти з’являться у Вінниці, Рівному, Тернополі, Львові та Черкасах.

Наразі на Прибузькій, 5/1а, тривають будівельні роботи. Тут забивають палі. До 1 липня цього року підрядник має звести двоповерховий каркас будівлі. У квітні Кабінет Міністрів України проводитиме ще один конкурс. За його результатами Хмельницький очікує отримати на будівництво спортивного об’єкту ще 30 мільйонів гривень з державного бюджету. З міського бюджету на проектно-кошторисну документацію та початок робіт виділено 6,2 мільйони гривень. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.