Четвер, 25 Квітня, 2024

У  Хмельницькому з'явиться новий сквер

У  Хмельницькому з’явиться нова зелена зона відпочинку. Її облаштують на перехресті вулиць Зарічанської та Степана Бандери. Далі про це розповість детальніше «Хмельницький Майбутнього».

Нагадаємо, що вперше про сквер поблизу «Електроніки» почали говорити минулого року. Переможцем тендеру на виконання робіт з облаштування скверу стала тернопільська фірма. Наразі хмельницькі комунальники обговорили з її представниками початок робіт. Начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Тетяна Циб розповіла, що роботи розпочнуться з організації дорожнього руху на перехресті вулиць Зарічанської та Степана Бандери. Також частково замінять опори «Електротрансу» на нові. Після цього розпочнеться безпосереднє формування пішохідної зони.

Усі необхідні роботи планують завершити до кінця літа. Таким чином, сквер імені Степана Бандери з’явиться поблизу «Електроніки». Тут встановлять лавочки, висадять клумби, облаштують екопарковку та велодоріжку, а також розширять пішохідну зону. Вартість нового скверу становить 7 мільйонів 200 тисяч гривень. Кошти будуть виділені з міського бюджету. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Додамо, що проект нової зеленої зони розробляли архітектори громадської ініціативи «ProProstir». Одразу біля кіоску преси облаштують парковку для автомобілів, за якою розпочнеться сквер. тут планують висадити дерева та облаштувати сучасне освітлення. Також тут буде площа ім. Степана Бандери. Згодом тут встановлять пам’ятник ідеологу націоналістичного руху. 

Отже, через кілька місяців хмельничани та гості міста зможуть приємно проводити свій вільний час у новому сквері та насолоджуватись приємним відпочинком.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.