Субота, 27 Липня, 2024

У Хмельницькому відновлюють аеропорт

Хмельницька міська влада долучиться до відновлення аеропорту. Цього року з міського бюджету на аеропорт планують виділити близько двох мільйонів гривень. Окрім того, міські посадовці увійдуть до Наглядової ради підприємства. Далі про це розповість «Хмельницький Майбутнього».

Нагадаємо, що восени минулого року у Хмельницькому почали відновлювати роботу аеропорту. Робітники прибрали територію підприємства від бур’янів та почали облаштовувати контрольно-пропускний пункт. Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький» підписало пакет договорів щодо обслуговування малої авіації з будівництвом та забезпеченням стоянки трьох літаків АН-2. 

У 2018 році з обласного бюджету виділили 3,5 млн. гривень на поточний та капітальний ремонти злітно-посадкової смуги, контрольно-пропускного пункту, пожежного депо, адміністративного приміщення. Також залучили майже один мільйон гривень з місцевих бюджетів та коштів суб’єктів господарювання.

Додамо, що Міністерство інфраструктури України планує виділити 375 мільйонів гривень на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту. Виконання цих робіт було внесено окремим пунктом до проекту плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Міський голова Олександр Симчишин вважає аеропорт одним із найважливіших проектів для перспективного розвитку міста. Тому Хмельницька міська влада долучиться до його відновлення. Міська влада планує передбачити кошти на летовище під час уточнення бюджету на цей рік. Загалом з міського бюджету на аеропорт планують виділити близько двох мільйонів гривень. Півроку тому під час перемовин з обласною владою було визначено шляхи розбудови Хмельницького аеропорту. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.