П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нові автобуси та «розумні» зупинки: як розвиватиметься транспортна мережа у Хмельницькому наступного року

Наступного року у Хмельницькому планують придбати нові сучасні автобуси. На це в міському бюджеті передбачили тридцять чотири мільйони гривень. Також у рамках міської Програми розвитку і вдосконалення пасажирського транспорту передбачено побудувати нові «розумні» зупинки та заїзні кишені. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Як розвиватиметься транспортна мережа у 2020 році

Для того, щоб зменшити кількість незручних маршруток та покращити якість перевезень у Хмельницькому планують придбати сучасні автобуси великої пасажиромісткості. У 2020 році в Хмельницькому з’явиться новий громадський транспорт. На це з міського бюджету передбачено тридцять чотири мільйони гривень. Передбачається придбати десять сучасних низькопідлогових автобусів нового покоління. За словами міського голови Олександра Симчишина, планується, що нові автобуси курсуватимуть вулицями Хмельницького вже з весни наступного року. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Також у Хмельницькому планують розширювати мережу «розумних» зупинок та інформаційних табло, завдяки яким мешканці та гості міста можуть прослідкувати за рухом громадського транспорту. Також з 2020 року для хмельничан хочуть запровадити електронний квиток. Олександр Симчишин зазначив, що електронний квиток спочатку будуть запроваджувати у тестовому режимі.

У рамках міської Програми розвитку і вдосконалення пасажирського транспорту, яку депутати міської ради затвердили цього року, передбачається облаштувати заїзні кишені на найбільш завантажених зупинках. Також планують побудувати другий транспортний коридор, завдяки якому проїзд вулицею Кам’янецькою стане комфортнішим.

Підсумки 2019 року

г

У листопаді в Хмельницькому провели конкурси з перевезення пасажирів. У результаті автобусний маршрут № 2 сполученням «Вул. Північна – Ракове» з десятого грудня цього року почав обслуговувати новий автомобільний перевізник – приватне підприємство «АвтоГаз-Захід». На даному маршруті курсує п’ять нових низькопідлогових автобусів. Вони працюють на газу. 

Також з десятого грудня запровадили новий автобусний маршрут загального користування №3. Він курсує за маршрутом «Озерна – Філармонія». Маршрут запровадили для того, щоб мешканці Озерної мали можливість зручно доїхати до центру міста, особливо в години пік. Автобуси маршруту №3 курсують від обласної філармонії вулицями Кам’янецькою, Степана Бандери, Озерною, Панаса Мирного та у зворотньому напрямку. З Озерної автобус курсує в напрямку філармонії, далі розвертається на транспортній розв’язці, на мосту, що на вулиці Кам’янецькій і курсує за маршрутом.

Заступник міського голови Андрій Бондаренко розповів, що на маршрутах № 2 і № 3 їздитимуть автобуси великої пасажиромісткості. 

Нагадаємо, що з вересня вулицями Хмельницького курсують п’ять нових тролейбусів. Вони можуть їхати до п’яти кілометрів на автономному ходу, тобто без мережі. Тролейбуси пристосовані для користування пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Транспортні засоби оснащені комфортними сидіннями, сучасними інформаційними моніторами, відеореєстраторами та навігаторами для водіїв. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.