П’ятниця, 3 Травня, 2024

Цього року у Хмельницькому стартує будівництво Молодіжного парку

Цього року у Молодіжному парку планують побудувати скейт-парк та пішохідні доріжки. На це з міського бюджету виділили 3 мільйони гривень. Загалом облаштування парку, що знаходиться біля міського пляжу, буде відбуватися у три черги. Далі розповість про це детальніше khmelnytskyi-future.

Молодіжний парк

Для облаштування Молодіжного парку не випадково обрали саме територію біля міського пляжу, адже тут є усі необхідні умови для того, щоб створити сучасний простір для відпочинку: доступність, вдале місцерозташування, рельєф. Молодіжний парк стане вдалим місцем для проведення сімейного дозвілля. Тут зможуть цікаво та активно відпочивати і діти, і дорослі. Кожен зможе обрати той вид відпочинку, який йому подобається. На території спортивного майданчику усі бажаючі зможуть займатися на тренажерах. Також на території Молодіжної парку буде волейбольний майданчик. У зеленому амфітеатрі будуть влаштовувати цікаві невеличкі заходи: кіноперегляди під відкритим небом, семінари, концерти тощо.

Молодіжний парк буде чудовим місцем для комфортного та цікавого дозвілля під відкритим небом.

Що планують побудувати у Молодіжному парку цього року

Вже цього року на території Молодіжного парку з’являться пішохідні доріжки та скейт-парк. Проєкт вже пройшов державну експертизу. Тепер попереду тендер, під час якого буде визначено підрядника.

Загалом будівництво Молодіжного парку буде відбуватися у три черги. Про це розповів заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. Перша черга стартує цього року. За словами Василя Новачка, тендер був оголошений ще в лютому, однак не відбувся, оскільки в ньому брав участь лише один учасник. Тому тендер скасували. Оскільки повинно бути мінімум два учасника для того, щоб тендер відбувся. Василь Новачок каже, що повторний тендер відбудеться в першій половині квітня. Він сподівається, що цього разу вже буде обрано переможця. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

На будівництво першої черги Молодіжного парку потрібно майже 19 мільйонів гривень. Наразі з міського бюджету виділили 3 мільйони гривень. Архітекторка Молодіжного парку Олена Джула-Райфшнайдер розповіла, що у першу чергу будівництва входить вхідна зона в парк, тобто та, яка розташована ближче до вулиці Бандери. Вхідна зона складається з тротуарів, розширеної автостоянки, скейт-парку, малі архітектурні форми, вуличне освітлення, озеленення тощо. Також у вхідній зоні розміщується нова громадська вбиральня. Загалом вхідна зона у Молодіжний парк має на меті створити затишне та віддалене від житлових будинків місце для людей, які полюбляють активно відпочивати. Головна алея Молодіжного парку розпочинається від входу і простягається до найбільш віддаленої точки парку. Тобто головна алея буде розмежовувати парк від території пляжу. Комфортні лавочки, лежаки та сучасне освітлення буде встановлено вздовж головної алеї парку. Це забезпечуватиме умови для чудового сімейного відпочинку у Молодіжному парку. Тому архітектори хочуть зберегти його унікальний ландшафт та підкреслити особливості цієї території. Також архітектори прагнуть зробити досить плавний перехід від міського простору зі сторони вулиці Бандери та природного у протилежній частині парку. Вкінці парку буде знаходитися консольний оглядовий майданчик, з якого відкриватиметься неймовірний краєвид на водосховище, острів і місто Хмельницький.

Фото – rd architectural group

Перша черга будівництва Молодіжного парку розпочнеться з облаштування скейт-парку та пішохідних доріжок. Якщо буде достатнє фінансування, то цього року планують змонтувати освітлення та прокласти головну алею парку.

Також відповідно до плану у Молодіжному парку буде дитячий та спортивний майданчики. Волейбольне поле перенесуть та оновлять. Його зроблять більш сучаснішим та комфортнішим. Також тут будуть облаштовані зони для проведення малих і великих фестивалів, концертів. Дитячий майданчик стане зразковим для нашого міста. Тут хлопчики та дівчатка зможуть весело та цікаво гратися. Для створення майданчика будуть використані безпечні природні матеріали, спокійні кольори.

Фото – rd architectural group

Однією з родзинок Молодіжного парку стане оглядовий майданчик. Він матиме досить крутий схил. Тут кожен бажаючий зможе зробити ефектні фотографії, милуватися гарними краєвидами та насолоджуватися панорамою міста.

Хмельничани радіють тому, що нарешті розпочнеться будівництво Молодіжного парку. Містяни з нетерпінням очкують на відкриття Молодіжного парку, де вони зможуть приємно відпочивати просто неба.

Фото – rd architectural group

Затвердження земельних ділянок

Архітектори Дмитро Райфшнайдер, Олена Джула-Райфшнайдер, Ірен та Максим Кухарі представили концепцію Молодіжного парку під час фестивалю «Green Fest» чотири роки тому. Через два роки Молоджіному парку було надано офіційний статус. Держгеокадастром та Держводгоспом було офіційно затверджено дві зелені ділянки біля міського пляжу. Їхня площа становить майже чотири гектари.

Концепція Молодіжного парку

Нагадаємо, що ідея створити затишну локацію для сімейного відпочинку у Хмельницькому належить громадському активісту Степану Кушніру. Громадська організація «Proprostir» розробила проєкт Молодіжного парку чотири роки тому. У 2017 році двадцять молодих архітекторів із різних міст України взяли участь у воркшопі, під час якого дослідили територію біля Південного Бугу, взяли до уваги пропозиції мешканців Хмельницького. Проєкт Молодіжного парку створений за ініціативи громадської організації «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» та за сприяння Хмельницької міської ради.

Ідеї архітекторів полягають у тому, щоб Молодіжний парк зберіг свою природну красу та поєднав сучасні технології. Тут хмельничани зможуть влаштовувати пікніки під відкритим небом, грати у рухливі ігри, відвідувати концерти, передивлятися кінофільми, активно проводити дозвілля на свіжому повітрі.

Фото – rd architectural group

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.