П’ятниця, 29 Березня, 2024

Затвердили нові тарифи на воду. Якими вони будуть?

Четвертого лютого Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила нові тарифи на водопостачання та водовідведення для хмельничан. Якими вони будуть дізнайтеся з khmelnytskyi-future.com.ua.

Тарифи зростуть на вісімнадцять відсотків

Отже, нові тарифи будуть наступними:

  • Один кубічний метр води на сьогодні коштує дев’ять гривень, сімдесят вісім копійок, а будуть подоляни платити  одинадцяти гривень, тридцять вісім копійок. 

  • За водовідведення абоненти “Хмельницькводоканал” платять вісім гривень, п’ятдесят копійок, а в майбутньому будуть – десять гривень, тридцять дві копійки.

Пишучи мовою статистики – хмельничанам доведеться сплачувати більше на одну гривню, шістдесят копійок та одну гривню, вісімдесят дві копійки за водопостачання та водовідведення відповідно. 

Нові тарифи вже в дії

Вже від сьогодні, п’ятого лютого, нові тарифи набирають чинності. Додамо, що прогнозували подорожчання води на сімнадцять відсотків, проте Національна комісія вирішила, що цього недостатньо. Керманичі зазначають, що зростання тарифів відбувається через підвищення цін на електроенергію, збільшення заробітної плати та податків. 

Нагадаємо, що від минулого підвищення тарифів на воду не минуло й півроки. Адже у 2019 році комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” піднімав тарифи двічі: у червні та у вересні.

Отже виходить, що кожні півроку “Хмельницькводоканал” піднімає вартість водопостачання та водовідведення для своїх абонентів. Які у вас думки? Чекаємо ваших коментарів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.