Субота, 27 Квітня, 2024

У парку «Подільському» облаштують сходи та пандус

Громадська ініціатива «Proprostir» продовжує ознайомлювати хмельничан з ескізним проектом парку «Подільський». Тут облаштують багато оригінальних локацій для дітей та дорослих. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Парк «Подільський»

У Хмельницькому облаштують ще одну зону відпочинку. У Південно-Західному мікрорайоні з’явиться парк «Подільський». Над ескізним проектом парку працювали архітектори громадської ініціативи «Proprostir». При цьому були використані власні ідеї та побажання мешканців Південно-Західного мікрорайону.

На території парку буде цікаво відпочивати і дітям, і дорослим. Тут облаштують дитячі та спортивні майданчики, встановлять зручні лавочки, сучасні ліхтарі, громадські вбиральні, парковку для автомобілів. Також можна буде насолоджуватися краєвидами, відпочиваючи біля озера та фонтану. Для активних хмельничан буде діяти маунтбайкінг трек. У новому парку проводитимуть дозвілля хмельничани різного віку. Тут буде затишно, безпечно та комфортно.

Архітектори громадської ініціативи «Proprostir» провели перші громадські обговорення щодо майбутнього парку наприкінці літа цього року. Тоді мешканці Південно-Західного мікрорайону ознайомилися з аналітичною частиною проекту. У жовтні відбулася ще одна зустріч з мешканцями міста. Присутні дізналися про основні напрямки розвитку парку. У листопаді архітектори представили хмельничанам остаточний проект парку «Подільський». Дослідження та громадські обговорення підтвердили те, що парк є транзитним і головним напрямком є сполучення Львівського шосе і вулиці Фельштинської.

42

Транзитний шлях через парк

Сьогодні, п’ятого грудня, на своїй сторінці у соцмережі архітектори розповіли про найбільший транзитний шлях крізь парк, який з’єднуватиме Львівське шосе і район однородинної забудови, що знаходиться за вулицею Фельштинською.

Під час перших та других громадських обговорень була озвучена потреба у швидкому транзиті через парк з Львівського шосе на вулицю Фельштинську. Мешканці Південно-Західного мікрорайону визначили цю ділянку пріоритетною у черговості будівництва.

За словами архітекторів, парк має досить складний рельєф. Для того, щоб облаштувати пішохідну доріжку в межах нормативних документів і за найкоротшим відрізком, будуть зроблені сходи. Щоб люди, які пересуваються на візочках, могли зручно та  комфортно пересуватися територією парку, сходи продублюють пологим пандусом, який в деяких місцях є частиною прогулянкових доріжок, що йдуть в іншому напрямі.

«Таким чином ми передбачаємо кілька сценаріїв кільцевих прогулянок та один головний транзитний шлях із безбар’єрним доступом», – йдеться на офіційній сторінці Proprostir у соцмережі.

Сходи рекомендують виконувати з бетонних набірних повнотілих елементів по бетонній монолітній основі. З трамбованого гравію планують зробити горизонтальні фрагменти доріжок і пандусу.

Вздовж основного транзиту і пандусу планують встановити паркові ліхтарі і таким чином забезпечити якісне освітлення.

Фото – ProProstir.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.