Вівторок, 30 Квітня, 2024

Коли завершиться опалювальний сезон?

Бажаєте дізнатися більше? Тоді переходьте на сайт Хмельницькийfuture.

На вулиці вже тепло! Принаймні так вирішив мер міста Олександр Симчишин, який підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону 8 квітня.

Таке рішення було прийнято у зв’язку з  підвищенням середньодобової температури повітря – вище плюс восьми градусів Цельсія.

Проте опалення лікувально-профілактичних установ, дошкільних, шкільних закладів міста, незалежно від форм власності можуть опалюватися навіть після 8 квітня.

Загалом, у різних містах країни опалювальний сезон триває по різному, адже зупинити чи запустити цей процес може лише влада на місцях.  Це зумовлено тим, що територія України велика, і в різних її регіонах тепло може настати раніше або пізніше. Часто трапляється, що в південних областях опалювальний сезон закінчується раніше – в середині або в кінці березня, а ось жителі інших регіонів ще можуть тішитись теплими батареями кілька тижнів, проте і сума в платіжці буде значно більшою. Тому багато українців чекають з нетерпінням закінчення опалювального сезону, адже тарифи за тепло стали для них значним навантаженням на сімейний бюджет.

Нагадаємо, що незабаром на хмельничан чекає чергове підвищення тарифу на опалення – більше ніж на 20%.

Якщо у вас є лічильник, то доведеться замість 1480,92 гривні за Гкал сплатити  1790,66 гривні. Якщо ж лічильник відсутній, то – 40,92 гривні за квадратний метр замість 33,85 гривні.

За словами комунальників, вони змушені йти на такий крок через збільшення ціни на газ та холодної води. Також у підвищення закладено підняття заробітної плати працівникам “Хмельницьктеплокомуненерго”, у зв’язку з тим, що збільшився прожитковий мінімум та мінімальна зарплата.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.