Субота, 20 Квітня, 2024

Вулицями Хмельницького почне їздити капітально відремонтований тролейбус

Ще один капітально відремонтований тролейбус незабаром виїде на вулиці Хмельницького. Транспортному засобу вже понад 30 років, але його вирішили не списувати, а відремонтувати. Далі про це детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

З понеділка, 21 січня, вулицями Хмельницького почне їздити капітально відремонтований тролейбус під номером 285. На оновлення транспортного засобу комунальне підприємство «Електротранс» витратило 1,4 мільйони гривень. У тролейбусі замінили обшивку, агрегати, підлогу та сидіння. Також встановили нове електронне табло. Загальна місткість тролейбусі становить 105 місць, з яких 31 – сидячі.

Тролейбус ремонтували на Полтавщині протягом двох місяців. Однак «Електротранс» міг його списати і відправити на металобрухт, адже тролейбусу вже понад 30 років. Транспортний засіб знаходився в аварійному стані. Але його вирішили капітально відремонтувати. За умови належного догляду та вчасного обслуговування оновлений тролейбус відпрацює ще десять років. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Капітально відремонтованим тролейбусом керуватиме водій Олександр Войцехівський. Чоловік розповідає, що задоволений технічним станом оновленого транспортного засобу.

За словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, уже чотири роки поспіль місто ремонтує по одному старому тролейбусу на рік. Це значно дешевше, ніж придбання нового транспорту. Ремонтують тролейбуси, яким вже 30-40 років. В них замінюють кузов, салон, важливі деталі. Після ремонту такий тролейбус майже як новий.

Додамо, що цього року міська рада планує придбати п’ять класичних тролейбусів, стільки ж – на автономному ходу і десять великогабаритних автобусів. З міського бюджету на придбання нових тролейбусів виділено майже 27 мільйонів гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.