Понеділок, 29 Квітня, 2024

У Хмельницькому триває будівництво інклюзивного дитячого майданчика

У Хмельницькому продовжують будувати інклюзивний дитячий майданчик. Хмельницька міська рада виділила ділянку під майданчик поблизу соціального центру для дітей та молоді з особливими потребами благодійного фонду «Карітас». Загальна вартість проекту становить один мільйон гривень. Далі розповість khmelnytskyi-future.

Біля соціального центру благодійного фонду «Карітас» на вулиці Зарічанській, 10/3, з’явиться інклюзивний дитячий майданчик. Хмельницька міська рада виділила земельну ділянку площею 11 соток на цей майданчик. Проект повністю благодійний. Кошти на його будівництво розпочали збирати волонтери два роки тому. Вартість облаштування інклюзивного дитячого майданчика становить один мільйон гривень. Волонтерам вдалося зібрати 956 тисяч гривень. Небайдужі хмельничани з радістю долучилися до збору коштів. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

За словами координатора проекту «Інклюзивний дитячий майданчик» Сергія Бабія, цей майданчик буде пристосований, у першу чергу, для діток, які пересуваються на візочках. Тут зможуть приємно проводити дозвілля батьки разом зі своїми дітками.

Будівництво дитячого майданчика розпочалося з вирівнювання земельної ділянки. Далі зрізали сухі дерева, розчистили територію, завершили земельні роботи. Спеціальне покриття займе 2/3 усієї площі майданчика. Наразі тут вже облаштували площадки, де незабаром з’являться гірки та гойдалки. Також проклали спеціальні доріжки. Необхідне ігрове обладнання та гумове покриття вже придбали. Потрібно лише його встановити. Сергій Бабій додає, що також передбачається озеленення території та монтаж лавочок. Також на цьому майданчику зможуть гратися та відпочивати вихованці дитячих садочків, мешканці навколишніх будинків. Для діток облаштують багато ігрових зон. Наразі інклюзивний дитячий майданчик готовий на 90%. 

Інклюзивний дитячий майданчик є частиною комплексної допомоги, яку надають у соціальному центрі для дітей та молоді з особливими потребами благодійного фонду «Карітас».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.