Четвер, 25 Квітня, 2024

Як у Хмельницькому ремонтують ліфти

У Хмельницькому продовжують ремонтувати ліфти. Де підйомники вже оновили, далі розповість про це khmelnytskyi-future.

Фінансування ремонту ліфтів

У нашому місті Спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство «Хмельницькліфт» обслуговує 1200 підйомників. Дев’яносто відсотків ліфтів відпрацювали термін у 25 років. Це означає, що ліфтовий парк потребує капітального ремонту та модернізації. Внаслідок зношеності редукторів, постів виклику та інших елементів ліфти є непридатними до експлуатації, адже у будь-який момент може трапитися аварія та можуть постраждати люди. Підйомники потребують експертного обстеження, модернізації та капітального ремонту. У деяких випадках, а саме внаслідок сильної зношеності, ліфти потребують не просто ремонту, а заміни на нові. Загалом на ремонт ліфтів у 2020 році у міському бюджеті передбачили п’ять мільйонів гривень (на заміну тягових канатів, редукторів, лебідок), у тому числі, на експертну оцінку технічного стану ліфтів у хмельницьких багатоповерхівках – 1,6 млн гривень.  Про це розповіла начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства Ганна Рихлицька.

Де вже відремонтували ліфти

Управління житлово-комунального господарства повідомляє, що цього року здійснили експертну оцінку технічного стану 118 ліфтів у Хмельницькому. Також капітально відремонтували 55 підйомників у житлових будинках Хмельницького. Зокрема, замінили тягові канати, лебідки, редуктори, електродвигуни, обмежувачі швидкості, визивні апарати ліфтів у будинках за такими адресами:

  • вул. Прибузька, 2;
  • прв. Козацький, 47;
  • вул. Гальчевського, 27/1;
  • вул. Пілотська, 39, 117, 117/1;
  • вул. Курчатова, 17;
  • Львівське шосе, 16, 18/2 А, 27, 43;
  • вул. Залізняка, 18;
  • вул. Перемоги, 11, 10 А.

Нагадаємо, що ліфт у 4 під’їзді будинку на Львівському шосе, 16,  відпрацював понад 35 років і був повністю зношений. Експерти виявили непридатний до подальшої роботи редуктор, пости виклику та ряд інших елементів, які потрібно замінити у цьому ліфті. Цього року ліфт відремонтували.

Головний інженер Спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Хмельницькліфт» Федір Ковальчук зазначив, що минулого року було відремонтовано вісімдесят шість ліфтів у Хмельницькому. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Де планують замінити ліфти

Також у Хмельницькому планують замінити ті підйомники, які мають сильну зношеність і не підлягають ремонту. Зокрема, новий ліфт з’явиться у будинку №22 на вулиці Інститутській.

«У будинку №22 на вулиці Інститутській заплановано замінити ліфт на умовах співфінансування (90 % від необхідної суми виділено з міського бюджету, решту 10 % заплатили співвласники будинку). Вже проведено тендер та укладено угоду на виконання робіт», – зазначила Ганна Рихлицька.

Спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство «Хмельницькліфт» обслуговує підйомник у будинку №33 на вулиці Соборній. Вчора, 26 березня, працівники «Хмельницькліфту» оновили систему диспетчеризації та кнопки виклику на дев’яти поверхах будинку. Також буде замінено редуктор підйомника. Таким чином, мешканці будинку зможуть зручно користуватися оновленим ліфтом.

Для того, щоб ліфт служив довше та справно, потрібно правильно ним користуватися. Не можна прикладати зусилля для відкриття та закриття дверей. Також заборонено знаходитись в площині дверного отвору, притулятись до дверей. Не можна палити у кабіні ліфта, перевантажувати ліфт. Якщо ліфт зупинився між поверхами, слід натиснути кнопку «Виклик» і повідомити диспетчера про те, що сталося, а далі виконувати його вказівки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.