Четвер, 18 Квітня, 2024

У Хмельницькому 26 ліфтів потребують термінового ремонту

Двадцять шість ліфтів у хмельницьких багатоповерхових будинках потребують термінового ремонту. Після перевірки фахівці заборонили ними користуватися. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Один із ліфтів, який знаходиться в аварійному стані, розташований у четвертому під’їзді на Львівському шосе, 16. Він вже відпрацював понад тридцять п’ять років і повністю зношений. Йому не продовжили термін експлуатації. Це означає, що він є небезпечним для пасажирів. Головний інженер Спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Хмельницькліфт» Федір Ковальчук розповів, що експерти виявили непридатний до подальшої роботи редуктор, пости виклику та ряд інших елементів, які потрібно замінити у цьому ліфті. 

Ліфт у четвертому під’їзді на Львівському шосе, 16, обслуговує Спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство «Хмельницькліфт». Відремонтувати підйомник планували ще минулого року. Однак необхідних коштів на це не вистачило. Внаслідок зношеності лебідки аварія може трапитися у будь-який момент. Цього року ліфт таки планують відремонтувати. На його переоснащення потрібно мінімум тридцять тисяч гривень. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Загалом у Хмельницькому без дозволу на експлуатацію працюють двадцять шість ліфтів. Головний інженер Спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Хмельницькліфт» Федір Ковальчук зазначив, що минулого року було відремонтовано вісімдесят шість ліфтів. Зокрема, на Львівському шосе, 14, оновили ліфт. Тут замінили редуктор та обмежувач швидкості. 

У нашому місті підприємство «Хмельницькліфт» обслуговує тисячі двісті підйомників. Дев’яносто відсотків ліфтів відпрацювали термін у двадцять п’ять років. Загалом на ремонт ліфтів у 2020 році у міському бюджеті передбачили п’ять мільйонів гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.