П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення 

Цього тижня навіть у комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал”  відбудуться громадські слухання щодо зростання тарифів. Які зміни чекають на подолян дізнайтеся з khmelnytskyi-future.com.ua.

Ціни на воду можуть зрости на сімнадцять відсотків

Прогнозують подорожчання води у лютому місяці орієнтовно на сімнадцять відсотків, проте ця цифра може змінитися. Заступник міського голови Анатолій Нестерук зазначив, що змушені піти на такий крок через підвищення ціни на електроенергію та заробітної плати для працівників “Хмельницькводоканалу”.  Адже для підприємства щомісяця поступово зростає ціна на електроенергію. І цю різницю з державного бюджету не дуже бажають компенсувати. Саме через це минулого року з міського бюджету було виділено шістнадцять мільйонів гривень. 

Остаточне рішення має прийняти Національна комісія

Незалежно від того, як пройдуть слухання останнє слово по тарифу має сказати Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. А поки що “Хмельницькводоканал” надало свої пропозиції: на сьогоднішній день ціна за один кубічний метр води становить дев’ять гривень, сімдесят вісім копійок, а хочуть підняти до одинадцяти гривень, двадцять вісім копійок. Водовідведення зараз коштує вісім гривень, п’ятдесят копійок, а хочуть підвищити тариф до десяти гривень, двадцяти двох копійок. 

Нагадаємо, що чергове підвищення тарифів на воду відбулося минулого року у вересні. Тоді ціна за водопостачання виросла на вісімдесят копійок, а на водовідведення зросла на двадцять вісім копійок.

Яка ваша думка щодо зростання тарифів? Чекаємо ваші коментарі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.