П’ятниця, 29 Березня, 2024

У центрі Хмельницького оновлюють зовнішнє освітлення

На вулиці Подільській завершується ремонт мережі зовнішнього освітлення. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому продовжують оновлювати зовнішнє освітлення. З минулого року комунальники головний акцент роблять на енергозбереженні. Адже у 2018 році завдяки заміні ламп розжарювання на світлодіодні та встановленню нових світильників Хмельницький заощадив майже два з половиною мільйони гривень. LED-світильники енергоощадні та складаються зі світлодіодів. Корпус приладів виготовлений із алюмінієвого сплаву. Світильники не потрібно часто змінювати. Для кращого освітлення вулиць ліхтарі мають регульований кут нахилу. Завдяки сучасному освітленню Хмельницький суттєво заощаджує на електроенергії, яка витрачається на освітлення вулиць та багатоповерхових будинків.

Подільська є однією з багатьох вулиць та провулків Хмельницького, де цього року замінили старі світильники на сучасні світлодіодні лампи. Тепер вся вулиця від Кам’янецької до Свободи для зручності хмельничан яскраво освітлена. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

«Об’єкт по вулиці Подільській був розділений на два проєкти: від Кам’янецької до Грушевського, орієнтовна кількість світильників там – 31. А також від Грушевського до Свободи. Тут 28 світильників. Незабаром будемо здавати об’єкт», – розповів керівник КП «Міськсвітло» Володимир Пекарський.

Хмельничанам подобається те, що систему освітлення у місті оновлюють. Ввечері особливо помітно, як змінюється місто. 

Модернізація системи зовнішнього освітлення в місті триває четвертий рік поспіль. На капремонт ліхтарів на вулиці Подільській витратили 440 тисяч гривень з міського бюджету.

«Цього року завдання фактично виконали. Ця частина міста має сучасне освітлення. Цього року планується оновити ліхтарі на частині вулиці Західно-Окружної. За 5-6 років збираються оновити освітлення на всіх вулицях», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Сучасні LED-світильники дають змогу суттєво заощаджувати електроенергію. Вони не є радіаційними і не потребують спеціальної утилізації. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.