П’ятниця, 29 Березня, 2024

У місті Хмельницькому продовжують оновлювати зупинки

Напевно, кожен хмельничанин помітив, що  в місті з’являються стильні зупинки для очікування громадського транспорту, які не схожі на інші. Місцева влада вирішила оновити вже існуючі зупинки на нові, більш сучасні та комфортні. Деталі дізнавайтесь з Хмельницькийfuture.

Цьогоріч вже зробили декілька нових зупинок та павільйонів, проте переважно за кошти приватних підприємців: зупинка “Педагогічна академія”, зупинка “Завод будівельних матеріалів” (в обох напрямках руху), а ПАТ “Завод “ТЕМП” облаштував  зупинку без встановлення торговельного павільйону по Старокостянтинівському шосе.

За інформацією Хмельницької міської ради, владою міста було встановлено зупинку  “Вул. Перемоги” та завершується облаштування кінцевої зупинки “Вул. Верейського”, що у мікрорайоні Ружична.

А у 2018 році у Хмельницькому було встановлено аж чотири “розумні” зупинки з електронним табло на якому пасажири можуть бачити час прибуття транспорту, скористатися безкоштовним Wi-Fi та підзарядити гаджет. Та з міського бюджету не пішло й гривні. Спонсором виступила житомирська компанія “Дозор Україна”, яка мала встановити смарт зупинки. Справа в тому, що вищеназвана фірма виступила ініціатором, щоб обладнати увесь громадський транспорт Хмельницького GPS-трекерами.

В найближчих планах будівництво ще двох “розумних” зупинок: “Парк Молодіжний” (напрямок до ТРЦ “Оазис”) та “Вул. Кармелюка”, що у мікрорайоні Озерна.

Зазначимо, що “найрозумнішим” містом в Європі вважають Барселону. В Україні поки немає жодного смарт-міста. А “розумні” технології впроваджуються точково у деяких українських містах.

Чи подобаються вам оновлені зупинки? Де необхідно їх ще обладнати, крім центральної частини міста?

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.