Вівторок, 19 Березня, 2024

У Хмельницькому триває заміна ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні

У Хмельницькому триває оновлення зовнішнього освітлення. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Комунальне підприємство «Міськсвітло» у 2018 році встановило понад 500 сучасних світильників на вулицях міста. 

LED-світильники є енергоощадними. Їх не потрібно утилізувати спеціальним чином. Сучасні прилади складаються зі світлодіодів. Матеріал корпусу – алюмінієвий сплав. Один ліхтар важить одинадцять кілограм. Для того, щоб краще освітлювати вулиці, кут нахиду приладу регулюється необхідним чином. Завдяки сучасному освітленню вдається заощаджувати на електроенергії.

У Хмельницькому продовжують втілювати проект, який розпочали у грудні минулого року. Працівники КП «Міськсвітло» на деяких вулицях замінили старі світильники на нові з функцією димування.

«Працюємо на вулиці Кам’янецькій, на відрізку від вулиці Подільської до Героїв Майдану. Наразі замінили 20 світильників. Далі плануємо оновити зовнішнє освітлення вулиці Подільської, на ділянці від Кам’янецької до Свободи. Нові світильники автоматично після опівночі зменшують потужність освітлення майже на третину. Це також зменшує використання ними енергії та сприяє заощадженню бюджетних коштів», – наголосив директор КП «Міськсвітло» Володимир Пекарський.

Нові світильники володіють унікальною функцією. Директор КП «Міськсвітло» пояснює, що завдяки цьому у темну пору доби значно знижується споживання електроенергії.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.