Четвер, 25 Квітня, 2024

Кожна дитина потребує мами: готові до відкриття два будинки сімейного типу

Батьки – це цілий світ для дитини. За допомогою них дитина розвивається, знайомиться з навколишнім середовищем, соціалізується. Та, на жаль, в Україні існує такі явища як сирітство та позбавлення батьківських прав батьків, які не можуть дати належного виховання дітям. Доля таких діток відома – їх відправляють у дитбудинок. Просте останнім часом набувають популярності будинки сімейного типу. І до Дня захисту дітей на Хмельниччині відкривають два таких заклади. Деталі дізнавайтесь з Хмельницькийfuture.

Що собою являє будинок сімейного типу?

Дитячий будинок сімейного типу – це сім’я або окрема особа, які беруть на виховання більше п’яти діток з дитячого будинку.  Малеча перебуває у такій родині до досягненню вісімнадцятирічного віку, а якщо продовжить навчання, то до двадцяти трьох років. Почали створювати такі будинки в нашій країні у 1988 році. У таких родинах один з батьків не працює та займається вихованням вихованців та хатніми справами. Орган виконавчої влади виділяє кошти на утримання дітей, допомагає сім’ї та виплачує батькам-вихователям грошову винагороду. Також будинки сімейного типу систематично перевіряються і якщо умови та виховання не відповідають нормам, то органи виконавчої влади можуть розірвати угоду з такими батьками-вихователями.

16 діток знайшли новий дім

І ось таких два будинки сімейного типу запрацюють у Красилівському та  Кам’янець-Подільському районах. Вони придбані за кошти держсубвенції за п’ять мільйонів. Облаштували заклади спонсори, небайдужі громадяни та місцева влада. І тепер батьківську та материнську любов, тепло та турботу знайшли шістнадцять діток.

Потрібно зазначити, що за п’ять років за державні та обласні кошти в регіоні придбали сім будинків сімейного типу. Було створено дев’ять прийомних сімей.  

Крім цього, в області зменшується кількість батьків, котрих позбавляють батьківських прав і це не може не радувати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.