П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому універсальна техніка очищує сміттєві контейнери

У Хмельницькому після завершення зимового сезону миють сміттєві контейнери. Водні процедури розпочалися з першого квітня. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Минулого року на балансі комунального підприємства «Спецкомунтранс» з’явився новий сміттєвоз з функцією для миття контейнерів. Універсальний автомобіль придбали за кошти з міського бюджету. Його вартість становить понад три мільйони гривень. Завдяки сучасній техніці покращилась робота комунального підприємства. Машина «Ford» їздить в усіх мікрорайонах міста та миє сміттєві контейнери від бруду. Хмельничани вважають, що така техніка дуже необхідна, адже дозволить підтримувати чистоту на вулицях міста.

Наразі універсальний автомобіль миє сміттєві контейнери після зими. Цього року вперше, крім миття, контейнери ще й дезінфікують. Наразі помито понад 60% сміттєбаків. Про це розповів директор комунального підприємства «Спецкомунтранс» Олександр Зімін. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Спочатку машина забирає з контейнера непотріб. В окремому відділі спресовує його. Після цього на контейнер подається струмінь води великої сили. Бак спецмашини розрахований на 1,5 тонни чистої води. Цього вистачає, щоб помити до 50 контейнерів. Тривалість цієї процедури складає три хвилини. Загалом за півдоби сучасний сміттєвоз вимиває та очищує від бруду близько 100 баків. У «Спецкомунтрансі» розповідають, що планують завершити усі роботи до 25 квітня. 

Контейнери почали мити з того часу, коли погода поліпшилась. Оскільки устаткування дороговартісне і чутливе до низьких температур повітря. Цього року роботи з миття контейнерів розпочалися з 1 квітня.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.