П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стартує “генеральне прибирання” міста

Дізнайтесь більше з Хмельницькийfuture 

Цілий місяць, а саме до 11 квітня, у нашому рідному Хмельницькому триватиме місячник санітарної очистки та благоустрою міста.

Суботник або толока традиційно організовується на початку весни аби прибрати місто після затяжної зими, проведення Дня довкілля та підготувати Хмельницький до Великодня. Саме тому міська влада закликає подолян взяти активну участь у цьому дійстві.

Особливу увагу звертають мешканців приватного сектору. Міські керманичі та й просто жителі наполегливо просять під час прибирання своїх садиб не складати сміття обабіч доріг, на тротуарах та газонах. А найбільше – не спалювати гілля, суху траву та іншу рослинність. Адже спалювання сухої рослинності та сміття завдає шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу.  Також під час трав’яної пожежі у повітря відбуваються викиди канцерогенних речовин, які є дуже шкідливими для організму людини. Крім цього, за спалення передбачено штраф від триста сорока до тисячі двісті шістдесяти гривень.

Що ж робити з “біо відходами”?

Є декілька варіантів. По-перше, якщо ви мешкаєте в приватному будинку, то можете компостувати “зелені відходи” у компостних ямах, на власних земельних ділянках. По-друге, якщо є можливість, то власним транспортом вивезти траву та інше біосміття на територію полігону твердих побутових відходів.

По-третє, замовити спецтехніку для вивозу відходів на територію полігону ТПВ. Потрібно зазначити, що від фізичних осіб прийом листя та «зелених відходів» є безкоштовним.

Також впродовж місяця відбудеться прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, прибудинкових територій тощо.

І пам’ятайте, що  країна починається з кожного з нас. Ніхто крім вас не зробить прибирання прилеглої території біля багатоповерхівки, не посадить квіти на клумбі, не пофарбує дитячу гойдалку… Давайте спільними зусиллями зробимо наше місто красивим, чистим та комфортним для нас та підростаючого покоління!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.