Четвер, 25 Квітня, 2024

У Хмельницькому за допомогою мобільного додатку рахуватимуть безпритульних тварин

У Хмельницькому рахуватимуть безпритульних тварин. Це планують зробити за допомогою мобільного додатку. За зразок використають систему львівського волонтера Віктора Копача. Усю зібрану інформацію про тварин вноситимуть до електронної бази. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому планують встановити, яка кількість собак мешкає на вулиці. За допомогою спеціального мобільного додатку рахуватимуть кількість чотирилапих. За зразок візьмуть систему, яку розробив львівський волонтер Віктор Копач.

Підрахунок безпритульних тварин здійснюватимуть волонтери. За допомогою спеціального мобільного додатку вони вноситимуть дані про тварин на визначених ділянках міста. Таким чином, буде простіше відслідкувати результати роботи над впровадженням програми їх стерилізації та вакцинації. Крім того, можна буде прослідкувати, як тварини пересуваються. Про це йдеться в сюжеті «Поділля-Центр».

Начальник відділу благоустрою міста управління житлово-комунального господарства Тетяна Циб розповіла, що волонтери фотографуватимуть тварин та робитимуть короткий опис. Вони вказуватимуть масть, вік, стать, район проживання. Далі цю інформацію вноситимуть до електронної бази. За словами Тетяни Циб, у подальшому можна буде простежити міграцію тварини.

Додамо, що схожа програма уже протягом кількох років успішно діє у Львові. За допомогою мобільного додатку волонтери фотографують безпритульну тварину, яку вони побачили. Далі вносять дані про її місце перебування, а також додають візуальний опис. Завдяки цьому можна довідатися не лише про кількість тварин, які  не мають домівки, а й дізнатися про те, скільки чотирилапих потребують стерилізації.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.