Вівторок, 30 Квітня, 2024

43 мільйони гривень отримала Хмельниччина на “Нову українську школу”

Так інформує прес-служба Хмельницької обласної державної адміністрації. На що витратять ці кошти  та що таке “Нова українська школа” дізнайтесь на сайті Хмельницькийfuture.

Отже, гроші витратять на закупку меблів, музичних інструментів, комп’ютерної техніки, дидактичних матеріалів та мультимедійний контент для початкових класів. Також значна сума коштів буде направлена на підвищення кваліфікації педагогів, підготовку тренерів та супервізорів.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, в Україні є дванадцять областей-лідерів, в тому числі і Хмельницька область, які розподілили всі кошти, а відповідно найближчим часом зможуть почати закупівлі.

Багато читачів запитає: що таке “Нова українська школа?” Це реформа  Міністерства освіти і науки, метою якої є створити школу у якій діти будуть вчитися в задоволення, а отриманні знання використовуватимуть в житті. В такій школі будуть прислухатися до учнів, вчити їх критично мислити та висловлювати власну думку, бути відповідальними громадянами.

Зрозуміло, що реформа розрахована на роки, адже зміни в освіті практично неможливо здійснити за короткий проміжок часу. Проте навчаються школярі вже по-новому. Зокрема першачки, які відвідали школу 2018 року, вже працюють за новою програмою.

У перших класах акцент робиться не на знаннях, а на вміннях. Дітей ж вчать працювати в колективі, розуміти інших та шукати інформацію.

Проте це ще не всі зміни. Першокласникам не задають домашні завдання та не ставлять оцінок, скасовані дзвінки на урок, парти стоять буквою “П” або у вигляді кола, багато дисциплін викладаються в ігровій формі.

Крім цього, в початковій школи вчителі не задаватимуть домашні завдання з додаткових підручників, а також на канікули і вихідні дні.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.