Четвер, 25 Квітня, 2024

Яким буде громадський простір біля сучасного музейного комплексу у Хмельницькому

У Хмельницькому триває будівництво сучасного триповерхового музейного комплексу на вулиці Свободи. Яким буде громадський простір біля унікального музею, далі розповість khmelnytskyi-future.

Сучасний музейний комплекс

У 2016 році у міській раді вирішили облаштувати у приміщенні на вулиці Свободи, 22, музейний комплекс історії та культури міста Хмельницького. Тоді була прийнята Програма розвитку «50 кроків, що змінять місто». Реконструкцією будівлі займається приватна фірма «ДІТА», яка стала переможцем під час тендеру. На виконання капітального ремонту потрібно 26 мільйонів гривень.

Будівництво сучасного музейного комплексу на вулиці Свободи, 22, стартувало у 2017 році. Міський голова Олександр Симчишин розповів виданню «Zruchno Travel», що тут планується одночасно розмістити Музей міста Хмельницького, Музей родини Мазурів, Музей етнографії та Музей російсько-української війни. При облаштуванні фасаду музейного комплексу буде використана технологія вентильованих фасадів. Металеві панелі будуть перфоровані. Малюнок для перфорації виконають в українському стилі. На території музею також встановлять скульптуру Миколи Мазура «Гармонія». Завітавши до нового музейного комплексу, відвідувачі матимуть змогу більше дізнатися про історію міста Хмельницького за допомогою сучасних технологій, аудіогідів, сенсорних дисплеїв. Заклад планують відкрити до кінця 2020 року. Хмельничани та гості міста матимуть можливість відвідувати новий унікальний музейний комплекс.

Громадський простір

Архітектори rd architectural group працюють над проектом громадського простору перед майбутнім музеєм історії міста в Хмельницькому. Цього тижня команда архітекторів на своїй сторінці у соцмережі поділилася власними напрацюваннями.

Скульптури хмельницького митця Миколи Мазура стануть своєрідним символом громадського простору біля музейного комплексу. За словами архітекторів, передбачається оновити ті скульптури, які були демонтовані біля готелю «Поділля». Експозицію робіт художника також розмістять в приміщеннях самого музею.

Хмельничани зазначають, що такий фактор, як шумна вулиця, не сприятиме затишному відпочинку у цьому громадському просторі. Архітектори пояснюють, що запроектували пагорби і високу рослинність та розташували цю умовно затишну зону за 20 метрів від проїжджої частини. Тут планують висадити, переважно, злакові та низькорослі хвойні рослини. З одного боку, зелені пагорби будуть підтримувати форму споруди музею. З іншого боку, композиції рослин, контрастуватимуть із фасадними рішеннями – перфорованими металевими панелями. 

Отже, музей буде знаходитися серед зеленої рослинності. У комплексі це створюватиме єдиний архітектурний образ.
Простір перед головним входом до музею буде вільний. Також тут планують встановити зручні лавочки, урни для сміття та облаштувати якісне освітлення.  На території громадського простору зможуть приємно відпочивати усі бажаючі.

Фото – зі сторінки rd architectural group у соцмережі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.