П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому з'явиться ще один сквер

У Хмельницькому облаштують ще один сквер. На вулиці Панаса Мирного, 31, з’явиться місце для відпочинку, площею тринадцять соток. Тут висадять дерева і встановлять лавочки. Облаштування скверу розпочнуть наступного року. Нагадаємо, що декілька років тому тут мав з’явитися торговельно-офісний центр. Однак мешканці дев’ятиповерхового будинку виступили проти будівництва. Після судових процесів орендар самостійно розібрав огорожу. Дозвільні документи на будівництво торгового центру по вулиці Панаса Мирного було скасовано. Натомість земельну ділянку повернули. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Незаконне будівництво

1

У мікрорайоні Озерна не вистачає зелених об’єктів та скверів. Тому на вулиці Панаса Мирного, 31, на місці колишнього скандального будівництва, вже наступного року з’явиться ще один простір для відпочинку хмельничан та гостей міста.

Нагадаємо, що мешканці дев’ятиповерхового будинку по вулиці Панаса Мирного, 31, кілька місяців протестували проти будівництва біля їхнього будинку. Ділянка під цю забудову була відведена ще у дев’яностих роках минулого століття. Кілька років тому, на місці, де росли дерева та кущі, почали зводити торговий центр. Однак хмельничани були обурені таким будівництвом біля їхнього будинку і почали звертатися із цим питанням до міського голови Олександра Симчишина. 

У міській раді уважно вивчили ситуацію, яка склалася навколо будівництва торгового центру. У дозвільних документах знайшли багато порушень та неточностей. Зокрема, з’ясувалося, що площа забудови та її цільове призначення не відповідали дозвільним документам на будівництво. У техніко-економічній документації були відсутні необхідні інженерні розрахунки, на підставі яких видається дозвіл на будівництво. 

Таким чином, міська рада подала позов до суду про скасування містобудівних умов та обмежень і декларації про початок будівельних робіт.

Хмельницький окружний адміністративний суд уважно розглянув матеріали справи та задовольнив позов міської ради. Таким чином, дозвільну документацію скасували, а земельну ділянку повернули. 

Сквер

2

Завдяки тому, що вдалося зберегти зелену зону під вікнами мешканців будинку на вулиці Панаса Мирного, 31, тут з’явиться сквер. Додамо, що цього року прибудинкову територію навколо Панаса Мирного, 31, капітально відремонтували. Тут облаштували пішохідні доріжки, вимощені бруківкою, а також молоді дерева. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич розповів, що на території скверу не буде багато лавочок. Оскільки мешканці будинку вважають, що внаслідок  великої кількості лавочок тут будуть галасувати компанії та розпивати спиртні напої. Однак відомо, що зелені насадження, пішохідні доріжки та смітники на території скверу облаштують. Вже наступного року комунальники розпочнуть роботи. Таким чином, у Хмельницькому з’явиться ще одне затишне місце для відпочинку на свіжому повітрі. Тут будуть проводити дозвілля усі бажаючі хмельничани. Невеличкий сквер стане чудовим місцем для того, щоб насолоджуватися відпочинком.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.