Субота, 27 Квітня, 2024

У Хмельницькому для ремонту покрівель використовують фіброшифер

У Хмельницькому для ремонту покрівель почали використовувати спеціальний матеріал, який називається фіброшифер. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Фіброшифер – це новий матеріал, який хмельницькі комунальники використовуватимуть вперше. Спочатку його випробують працівники УМК «Центральна». Вони ремонтують покрівлю багатоповерхового будинку у провулку Маяковського, 7. Старий шифер покрився тріщинами. Він служив майже п’ятдесят років. На ремонт покрівлі у цьому будинку використають приблизно сто вісімдесят листів фіброшиферу. Мешканці будинку вже розрахувалися за це з управляючою муніципальною компанією у вигляді щомісячної плати.

Фіброшифер виготовлений із цементу та синтетичної фібри. Цей матеріал екологічно чистий та еластичний. Комунальники запевняють, що фіброшифер досить міцний, адже йому не зашкодить навіть град. Виробником фіброшиферу є івано-франківське підприємство. Воно дає сорок років гарантії на цей матеріал. Але термін його використання може бути значно більший. Вартість одного листа фіброшиферу становить сто дев’яносто гривень. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Додамо, що наразі  УМК «Центральна» обслуговує сто шістдесят вісім будинків. Половина з них мають шиферні дахи. У цьому році планують перекрити новим матеріалом дві тисячі квадратних метрів покрівель на десяти будинках у Хмельницькому. Натомість старий шифер не будуть взагалі використовувати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.