Вівторок, 23 Квітня, 2024

Є борги за опалення? МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” йде на зустріч споживачам

Як? Дізнайтесь разом з Хмельницький future

Платіжки за опалення та гаряче водопостачання неприємно дивують подолян та систематично зростають. Тому зрозуміло, що деякі споживачі не вчасно та в не повному обсязі сплачують за спожиті послуги.

Як повідомляє Хмельницька міська рада, станом на 5 лютого 2019 року хмельничани заборгували МКП «Хмельницьктеплокомуненрго» понад сто мільйонів гривень.

І що тільки підприємство не робить аби зменшити кількість боржників та змусити платити населення за спожите: телефонні дзвінки від контролерів сервісного центру, численні попередження та навіть відвідування оселі боржників.

Також керівництво Хмельницькомунтеплоенерго вирішило піти на зустріч споживачам та пропонують реструктуризувати свій борг.

Після укладання договору з підприємством про реструктурування заборгованості, ви будете сплачувати вже існуючий борг рівними частинами протягом певного періоду. Проте, потрібно зазначити, що у договорі йдеться про сплату 30% від суми боргу одразу.

Отже, до прикладу, Ви заборгували за тепло та гаряче водопостачання 2 тисячі гривень. 600 гривень (30%) сплачуєте одразу, а 1400 грн  розбивають рівними частинами протягом визначеного періоду. Якщо – це рік, то 1400/12 = 117 грн. Тобто щомісяця вам доведеться платити 117 гривень. Проте крім цієї суми потрібно оплачувати рахунки, які будуть надходити щомісяця за спожите тепло та гаряче водопостачання.  Ось така нескладна арифметика, яка допоможе Вам вибратись із боргової ями.

Скористалися цим нововведення уже деякі хмельничани і на підприємстві укладено 256 договорів. Якщо після заключення договору ви все таки будете ігнорувати рахунки, то юридична служба Хмельницьктеплокомуненерго буде змушена вирішувати ситуацію з боржниками у судовому порядку.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.