Четвер, 2 Травня, 2024

З пішоходами, які порушують правила дорожнього руху, спілкувалися патрульні

Більше інформації дізнайтеся разом з Хмельницькийfuture.

Одвічна проблема пішоходів та водіїв. Пішоходи скаржаться на водіїв, які не пропускають їх на пішохідних переходах, женуться на великій швидкості і т.п. Проте пішоходи теж часто-густо є порушниками ПДР. Пригадайте скільки разів ви переходили дорогу у невідведеному місці,  швиденько перебігали на червоне світло аби наздогнати тролейбус. А ще серед пішоходів є любителі різко вискочити на пішохідний… Будемо відвертими українці, в тому числі і хмельничани, дозволяють собі такі порушення.

Саме тому з першого квітня на всій території України розпочався комплекс профілактичних заходів “Пішохід”. Мета цього проекту запобігти травмуванню та загибелі пішоходів на дорогах, які інколи є винуватцями ДТП.  На даний момент триває підготовчий етап заходів, який продовжиться до середини травня. І на цьому етапі співробітники управління патрульної поліції в Хмельницькій області проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед пішоходів, що порушують правила.

До прикладу, вчора 11 квітня, патрульні організували профілактичну акцію на проспекті Миру. Поліцейські спілкувалися з хмельничанами, які порушували правила дорожнього руху, інформували про трагічні наслідки такої поведінки та роздавали інформаційні пам’ятки.

Патрульні дуже сподіваються, що подібні заходи допоможуть подолянам усвідомити, що їхнє життя важливіше за час, який вони витратять чекаючи зеленого світла світлофора. Також організатори акції прагнуть аби дорослі наголошували дітям про дотримання ПДР. Проте важко пояснювати підростаючому поколінню про безпеку на дорозі, якщо ви самі не є відповідальним та дисциплінованим пішоходом. Тому під час порушення правил, пам’ятайте, що ви є прикладом для власних дітей чи онуків. І деяким пішоходам потрібно виховувати себе…  

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.