Четвер, 28 Березня, 2024

Міні-трактор для домашнього господарства

Будь-який власник земельної ділянки або городу, який прагне до збільшення свого врожаю, ставить собі питання: як домогтися найкращого результату та підвищити продуктивність роботи? Відповідь проста – використання в домашньому господарстві міні-трактора. За останні роки, з’явилася величезна кількість таких агрегатів.

Область застосування

Міні-трактор – стане незамінним помічником у будь-якій роботі, звичайно при наявності відповідного навісного обладнання. Саме міні-трактора найчастіше використовуються для обробки ґрунту, посадки та збору врожаю. А з появою нового навісного обладнання, стало можливим зробити міні-трактор по істині універсальним агрегатом. Зараз фахівці зазначають, що за допомогою міні-трактора можна виконувати такі завдання:

  • обробка ґрунту;
  • посів зернових культур;
  • посадка часнику та картоплі;
  • збір урожаю;
  • заготівля сіна;
  • обприскування садів, внесення добрив;
  • заготівля дров, полив або викачування води;
  • транспортування вантажу;
  • прибирання території від сміття та снігу;
  • деякі будівельні роботи.

Міні-трактора

Найчастіше, на не великих фермерських господарствах та середніх земельних ділянках, застосовують трактора потужністю 24 к.с. Як правило, трактора такої потужності йдуть без кабіни, зрідка обладнані козирком. Колісна формула може бути як 4х2 так 4х4, є моделі з гідропідсилювачем керма та додатковими обважнювачами коліс. У сучасних реаліях, новий трактор такого класу, для звичайного обивателя, може бути доступний тільки китайського виробництва.

За невеликі гроші ви отримаєте не поганий агрегат, з сучасним дизайном, досить потужним 3-х циліндровим дизельним двигуном. В Україні такі трактора використовуються дуже широко. Багато в чому завдяки гарному співвідношенню ціна та якість. Вони прості в обслуговуванні, а при необхідності, деталі коштують не дорого.

На стандартне трьох точкове кріплення, можна встановити величезну кількість різних навішувань. У зв’язку з популярністю що зростає мототракторов, почали випускати навісне обладнання спеціально для них, з урахуванням їх потужності та конструкції.

Міні-трактор б/у

Закордонна б/у техніка з західних країн або Японії теж має попит. Причиною тому – висока якість таких міні-тракторів. Вартість таких апаратів дуже різна. Залежить від технічного стану та зовнішнього вигляду. Якщо ж вам пощастило та вдалося знайти міні-трактор дійсно в хорошому стані – жалкувати не доведеться. Така техніка дійсно відрізняється від китайської або зробленої в СНД, при чому виключно в кращу сторону.

Але варто пам’ятати про певні ризики:

  • великий ризик потрапити на шахраїв;
  • можуть виникнути труднощі з реєстрацією;
  • важко знайти запасні частини;
  • висока вартість запасних частин;
  • важко знайти техніку за прийнятну ціну та в хорошому технічному стані.

Саморобний міні-трактор

Не останніми за популярністю, є саморобні міні-трактори. Наша країна багата на людей з «золотими руками», здатних зробити прямо таки шедеври аграрної техніки. Зустрічається багато різних примірників, починаючи від самих простих до майже заводських моделей.

Якщо вам для роботи необхідний міні-трактор, а руки у вас ростуть з правильного місця, в інтернеті можна знайти схеми зі створення такого дива. Для тих хто не хоче або не може з нуля робити трактор, існують спеціальні набори для переобладнання мотоблока в міні-трактор. Виглядає це приблизно так:

  • у вас є мотоблок ;
  • ви купуєте набір для переобладнання.

Плюсом саморобного варіанту міні-трактора, безумовно буде його вартість, та задоволення від створення чогось своїми руками. Якщо грамотна все виконати, то можна отримати цілком функціональний агрегат, який суттєво полегшить вам ведення господарства.

Якщо бажання самостійно збирати сільгосптехніку немає, то готові саморобні мінітрактора можна подивитися на AUTO.RIA №1 серед автомобільних сайтів в Україні. Тут найбільша база сільгосптехніки та автомобілів та щодня продається близько 1400 одиниць. Тут ви легко можете купити або продати автомобіль чи трактор.

Мототрактора

Мототрактор не є міні-трактором у звичайному розумінні. Усі мототрактора оснащені дизельними одне циліндровим двигунам, потужністю від 10 до 24 к.с. Мототрактор це щось середнє між мотоблоком та міні-трактором. У ньому використовується багато вузлів та деталей від важких мотоблоків. Але серійні моделі, зроблені на заводах, за якістю, зовнішнім виглядом та технічними характеристиками, максимально наближені до міні-тракторів.

Мототрактора з’явилися в Україні відносно не так давно. Але їхня популярність із кожним роком зростає. Це обумовлено декількома факторами. По-перше, мототрактор набагато зручніше у використанні ніж мотоблок та мало чим поступається міні-трактору. Також, мототрактор може агрегатуватися навісним обладнанням від мотоблоків, яке в рази дешевше ніж навішування для міні-тракторів. При цьому, на моттотрактор можна встановити спеціальний адаптер, та вже з його допомогою використовувати навісне з трьох точковим кріпленням.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.