Четвер, 25 Квітня, 2024

Вибираємо туристичне спорядження

Туристичний похід – це, звичайно, романтично, захоплююче і дуже драйвово, але не легко. З цим погодяться навіть бувалі туристи. А для новачка, це ціле випробування, адже турпохід – це не комфортне ліжко і шведський стіл на сніданок. Туристичний похід – це єдність з природою без благ цивілізації. Тому всім хто збирається на таку вилазку необхідно туристичне спорядження. Тому сьогодні ми поговоримо про те які необхідні пристосування повинні бути у кожного туриста і як їх вибрати.

Що повинно бути must have у туриста?

  • зручний і міцний рюкзак;

  • спеціальний одяг;

  • надійний намет;

  • комфортний спальний мішок;

  • каремат;

  • ліхтарик;

  • термос і посуд.

Як правильно вибрати спальник?

Похід, як і будь-яка подорож не проходить без ночівлі. Тільки замість м’якого ліжечка вам доведеться спати в спальному мішку у наметі. І відповідно – людина повинна нормально відпочити після активного дня. Тим більше, що попереду ще багато незвіданого, яскравого і незабутнього. Тому спальний мішок потрібно вибирати ретельно і враховувати всі нюанси.

  1. Є два типи спальника: кокон (мішок з капюшоном, який повторює вигини тіла людини), ковдра (прямокутний спальник, але також може бути з капюшоном).

  2. Враховувати сезонність. Адже спальні мішки є для літа (розраховані на температуру плюс п’ять-плюс вісім градусів); для міжсезонного періоду (це в основному кокони для температурних режимів – мінус два-мінус сімнадцять); для зими (можна спокійно спати до мінус сорока п’яти).

Каремат – важлива деталь в поході

Він підкладається під спальний мішок. Це робиться для того, щоб ніякі камені, коріння, гілки не заважали вашому блаженному сну на природі. Тому пам’ятайте, що краще товстіший каремат купувати, тоді вам будуть снитися тільки солодкі сни. 

Вибір намети

При виборі намету звертайте увагу на:

  1. Спосіб кріплення. Є два способи: намет підвішується до тенту або намет підвішується до каркаса. При першому способі намет легко збирати під час грози або вітру. Ну, а з другим варіантом можна обійтися без тенту в спеку.

  2. Кількість шарів тканини. Вони бувають одношарові і двошарові. Одношарові – виготовляються з непромокаючої тканини. Двошарові – краще захищають від дощу ніж їхні “колеги”.

Також при виборі намету потрібно враховувати якість і міцність тканини, водонепроникність. Потрібно відзначити, туристичний намет – це тема для окремої статті. Сподіваємося, що наші поради вам стануть корисними при виборі туристичного спорядження.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.