П’ятниця, 29 Березня, 2024

Хмельницький офіційно приєднався до Міжнародної Хартії відкритих даних

Сьогодні, 22 лютого, Хмельницький офіційно приєднався до Міжнародної Хартії відкритих даних. Далі про це детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

Сьогодні до Міжнародної Хартії відкритих даних приєдналось ще 4 міста України: Хмельницький, Тернопіль, Кропивницький та Івано-Франківськ.

Міжнародна Хартія відкритих даних – це міжнародна ініціатива, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації спільних принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. Приєднання до Хартії сприяє досягненням у відкритті даних, прозорості та підзвітності влади і залученню громадян.

Результати українських міст, що приєдналися до Міжнародної Хартії відкритих даних, свідчать про те, що було відкрито понад 1750 дата сетів, а також більше 30 тисяч людей скористалися міськими порталами відкритих даних. Зазначимо, що 5 міст, які приєдналися до Хартії, входять до рейтингу ТОП-10 найпрозоріших міст України.

ТОП-5 сфер, в яких найбільше міста відкривають даних:

  1. Фінанси і бюджет
  2. Освіта
  3. Транспорт
  4. Комунальна власність
  5. Будівництво і земельні відносини.

Міський голова Олександр Симчишин наголосив, що приєднання Хмельницького до Міжнародної Хартії відкритих даних є дуже важливою подією для нашого міста. Мер також привітав усіх хмельничан з цим чудовим досягненням.

«Це надзвичайно важливо для міста і я щиро вітаю хмельничан з таким досягненням. Ми виконали усі необхідні умови і маємо чіткий план дій з реалізації принципів Міжнародної Хартії відкритих даних. Запевняю, що й надалі, розвиток відкритих даних залишатиметься одним із пріоритетів нашої роботи. Відкриті дані міста – це не лише підвищення рівня прозорості, відкритості та ефективності діяльності міської влади, а й нові можливості для залучення інвестицій, реалізації соціально важливих та комерційних проектів», – наголосив міський голова Олександр Симчишин.

Протягом 2018 року депутати міської ради затвердили Положення про відкриті дані Хмельницької міської ради та прийняли рішення «Про приєднання Хмельницької міської ради та її виконавчих органів до Міжнародної Хартії відкритих даних».

В рамках реалізації проекту MyCity створили окремий портал відкритих даних, на якому оприлюднили 14 відкритих реєстрів в режимі реального часу. На офіційному сайті міської ради та її виконавчих органів оприлюднено більше 300 наборів відкритих даних розпорядників інформації, підключено 12 сервісів та електронних інструментів.

Фахівці ХМКП «Хмельницькінфоцентр» взяли участь у навчанні за програмою «Open Data Challenge», долучились до міжнародного Саміту «Open Government Partnership Global» уТбілісі, стали учасниками програми «Open Data Leaders Network».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.