Субота, 27 Квітня, 2024

Новому притулку для тварин бути! Його збудують у Хмельницькому за 16 мільйонів гривень

Коли і як? Дізнайтесь з Хмельницький future

Як повідомляє система публічних електронних закупівель “Прозорро”, управління ЖКГ Хмельницької міської ради оголосило тендер на зведення притулку.

Офіційна назва – Центр поводження з тваринами “Надія” і коштуватимуть нові апартаменти для братів наших менших всього на всього 16,18 мільйонів гривень.

Що ж збудують за ці кошти?

Центр буде просторий: вольєри на тридцять тварин, господарська будівля, станція біологічної очистки, каналізаційна насосна станцію, очисні споруди дощових стоків, ізолятор, приміщення охорони та трансформаторна підстанція.

Окрім того притулок буде захищений величезним парканом висотою 2,2 метри. Також у 16 мільйонів входить і підключення елетро та водопостачання та облаштування зручного в’їзд в центр.

Стартує аукціон 7 березня 2019 року. Ну, а завершити будівництво планують не пізніше 2020 року.

Потрібно зазначити, що КП “Надія” було створено депутатами міської ради 26 жовтня 2016 року із статутним капіталом у один мільйон гривень. Загалом, “Надія” покликана шукати нових господарів тваринам, слідкувати за кількістю безпритульних тварин у місті шляхом стерилізації та вилову собак і котів, які опинились на вулиці.

Чи стало малих безхатченків менше з 2016 року? Відповісти важко, адже складається враження, що безпритульні тварини, а особливо, собаки стали невід’ємним атрибутом міста Хмельницького. Будемо сподіватися, що новий центр поводження з тваринами реально вплине на ситуацію та подарує братам нашим меншим справжню домівку, де вони будуть почуватись у безпеці.  

А які ваші думки щодо нового притулку для тварин? Чи варто місту витрачати мільйони на собак та котів? Пишіть у коментарях, нам цікава ваша думка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.