Субота, 27 Липня, 2024

У Хмельницькому обговорили концепцію Молодіжного парку

Представники громадської ініціативи «ProРrostir» розпочали роботу над проектом Молодіжного парку. Концепцію обговорили з хмельничанами минулого тижня. Далі про це розповість «Хмельницький Майбутнього».

У 2017 році у Хмельницькому презентували концепцію розвитку Молодіжного парку. Проект розробила громадська ініціатива «ProРrostir» на основі результатів архітектурного воркшопу, в якому взяли участь 20 молодих архітекторів з усієї України. Проект створений за ініціативи ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» та за сприяння Хмельницької міської ради. Активісти «ProРrostir» Дмитро Райфшнайдер, Олена Джула-Райфшнайдер, Ірен та Максим Кухарі презентували хмельничанам концепцію Молодіжного парку під час фестивалю «Green Fest». На реалізацію проекту планують залучити кошти міського бюджету, грантові, підприємців та небайдужих хмельничан для того, щоб Молодіжний парк став прекрасним місцем для цікавого дозвілля.

У суботу, 26 січня, о 13:00, у приміщенні кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка, відбулися громадські обговорення концепції парку Молодіжного. Під час обговорень було отримано конструктивну критику, зауваження та побажання. Це було дуже важливо, адже громадські обговорення дали змогу зрозуміти, що зараз важливо, правильно і доцільно, а що – ні. Оскільки на цьому етапі ще можна внести зміни, а коли проект вже буде готовий, то це вже буде складно зробити.

На думку представників громадської ініціативи «ProРrostir», громадські обговорення пройшли продуктивно і корисно. Було розглянуто важливі питання актуальності і небезпек для парку від фестивалів рок-музики, питання доступності автотранспорту, відповідального вигулу собак. На обговореннях був присутній представник бізнес-центру, що знаходиться по сусідству, і представник найактивнішої групи користувачів парку – гравців у пляжний волейбол. Логічно, що найбільше цікавих ідей і складних питань подають саме вони.

З наступного року планують розпочати будівництво Молодіжного парку. Представники громадської ініціативи «ProРrostir» бачать Молодіжний парк у вигляді комфортного місця для будь-кого у будь-яку пору року із кількома функціональними зонами. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.