П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому з'явиться перший інклюзивний дитячий майданчик

У Хмельницькому з’явиться перший інклюзивний дитячий майданчик. Його планують відкрити у квітні. Наразі з необхідної на нього суми в мільйон гривень волонтери зібрали 700 тисяч. Ділянку під майданчик міська рада виділила поблизу соціального центру для дітей та молоді з особливими потребами благодійного фонду «Карітас» на вулиці Зарічанській. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Майданчики, які є наразі у Хмельницькому, не пристосовані для діток з особливими потребами. Вони навіть можуть бути небезпечні для маленьких хмельничан. Незабаром біля соціального центру благодійного фонду «Карітас» на вулиці Зарічанській з’явиться перший і в місті, і в області інклюзивний дитячий майданчик. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Для інклюзивного дитячого майданчика міська рада виділила земельну ділянку площею 11 сотих. Волонтери продовжують збирати гроші на будівництво майданчика. На це потрібно 1 мільйон гривень. Наразі зібрано 700 тисяч гривень.

Керівник соціального центру для дітей та молоді з особливими потребами благодійного фонду «Карітас» Сергій Бабій розповів, що, у першу чергу, майданчик буде пристосований для дітей, які пересуваються на візочках. Тут буде безпечне покриття, рівна поверхня, спеціалізовані гойдалки.

Перед будівництвом дитячого майданчика земельну ділянку вирівняють і зріжуть сухі дерева. Доріжки вкладуть бруківкою. Спеціальне покриття займе 2/3 усієї площі. Інклюзивний дитячий майданчик буде загороджений. Однак тут зможуть гратися та відпочивати і вихованці дитячих садочків, і мешканці навколишніх будинків. Для діток облаштують багато ігрових зон.

Інклюзивний дитячий майданчик стане частиною комплексної допомоги, яку надають у соціальному центрі для дітей та молоді з особливими потребами благодійного фонду «Карітас».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.