Четвер, 28 Березня, 2024

У Хмельницькому створять лікувально-діагностичний центр

У Хмельницькому створять міський лікувально-діагностичний центр. Рішення про злиття міських поліклінік №1, №2, №3, №4 та комунального закладу «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» та створення на їх базі комунального підприємства «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» прийняли депутати міської ради. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач розповів, що створення Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру зробить лікарів доступнішими для пацієнтів. Хмельничани обиратимуть того фахівця, якому довірятимуть і в якого прагнуть проконсультуватися.

Якщо пацієнт матиме бажання пройти усі потрібні обстеження на базі одного закладу, то він зможе це зробити. Якщо людина проживає в центрі міста, а хоче звернутися до фахівця, що працює у медичному закладі, який розташований в іншому мікрорайоні, то зможе це зробити без перешкод.

У рамках реформи придбають сучасну комп’ютерну техніку для оснащення поліклінік. На це буде виділено майже 1 млн. 300 тисяч гривень з міського бюджету. Це також підвищить рівень надання послуг.

Додамо, що в Україні триває кампанія з підписання декларацій з вибору сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. За 9 місяців 2018 року та 10 днів нового року у Хмельницькому підписано 196 тисяч 400 декларацій, а це 73 % населення. Кампанія з вибору лікаря розпочалася у квітні 2018 року і є безстроковою. За словами начальника управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Бориса Ткача, кампанія із підписання декларацій з сімейними лікарями триватиме і надалі. Також хмельничани зможуть змінити лікаря і підписати договір з іншим спеціалістом у зв’язку із переїздом чи іншими причинами. З наступного року пацієнти, які не підписали декларації, не зможуть отримати направлення сімейного лікаря для проходження обстеження. Тоді за необхідні процедури їм доведеться платити. Тому хмельничанам, які ще не визначилися із лікарем, рекомендують зробити це найближчим часом.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.