Четвер, 25 Квітня, 2024

У Хмельницькому відкрили модернізовану котельню

У Хмельницькому відкрили ще одну модернізовану котельню. Вона розташована на вулиці Прибузькій, 6 та обслуговується КП «Теплокомуненерго». Котельня обігріватиме мешканців п’яти багатоповерхових будинків та спортзал Хмельницького торговельно-економічного інституту. Також котельня дасть змогу хмельничанам менше сплачувати за гарячу воду. Далі розповість «Місто Майбутнього».

Вчора, 20 грудня, у Хмельницькому, розпочала роботу вже 23 модернізована котельня. Головна ціль – автономне подання гарячої води в будинки хмельничан. Тепер для того, щоб мешканці п’яти багатоповерхових будинків, що знаходяться поруч, мали гарячу воду влітку, не доведеться використовувати всю систему опалення. Котельня працює в автоматичному режимі. За допомогою відеоспостереження ведеться контроль. 

Завдяки котельні вдається суттєво заощаджувати споживання природного газу та електроенергії. Вартість робіт становить 1,5 млн. гривень. 

«Мене часто запитують, де таємниця того, що у Хмельницькому найнижчий тариф на тепло. Все просто: ми вкладаємо величезний ресурс у модернізацію теплопостачальних підприємств: замінюємо мережі, запобігаючи втратам тепла, купуємо економніші котли, самі виробляємо електроенергію. Це все безпосередньо впливає на тариф, а, отже, і на добробут хмельничан», – розповів міський голова Олександр Симчишин.

Загалом у 2018 році модернізували 4 котельні та замінили понад 5000 метрів труб на попередньоізольовані. Завдяки цьому суттєво було зменшено втрати в мережах.

До Дня енергетика на КП «Південно-західні тепломережі» презентували сучасну установку. Її вартість становить 6,5 млн. гривень. Установка переробляє залишки виробництва теплової енергії в електричну. Коли установку остаточно змонтують, вона запрацює на повну потужність. Тоді хмельницькі теплопостачальні підприємства повністю відмовляться від купівлі електроенергії та навіть зможуть продавати надлишок виробленої.

Завдяки цьому у Хмельницькому один із найнижчих тарифів на тепло і гарячу воду.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.