П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Хмельницькому з 1 грудня світлофори працюватимуть цілодобово

З першого грудня, у Хмельницькому, світлофори працюватимуть у повному режимі цілодобово. Далі про це розповість детальніше «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому працює 1320 світлофорів. Тепер вони працюватимуть цілодобово. Наразі їх  переналаштовують працівники комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг на режим цілодобової роботи.

Наразі майже усі прилади працюють з 22:00 до 07:00 в режимі миготіння сигналу жовтого кольору. Виняток становлять лише ті світлофори, які розміщені у центральній частині міста. Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України, до 1 грудня усі світлофори у місті потрібно налаштувати на цілодобовий режим. Це має на меті підвищення безпеки руху та запобігання виникненню аварій на дорогах, які регулюються транспортними світлофорами.

«Зараз триває процес переналаштування світлофорних об’єктів міста. Ми отримали відповідне доручення Прем’єр-міністра України і дані заходи мають за мету зменшити кількість аварій», – розповів виконуючий обов’язків директора комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Микола Ваврищук.

До кінця листопада буде завершено переналаштування світлофорів у місті і з 1 грудня вони працюватимуть у цілодобовому режимі.

Нагадаємо, що минулого року у Хмельницькому встановили понад 200 нових світлофорів. З міського бюджету виділили майже 3 мільйони гривень на заміну старих приладів. У 2017 році нові світлофори з’явилися на вулицях Трудовій, Чорновола (поблизу державної ветеринарної лікарні), Пілотській, на Львівському шосе, на перехресті вулиць Вінницької та Профспілкової тощо. Хмельничани задоволені тим, що на вулицях міста зростає кількість нових світлофорних об’єктів, адже вони підвищують безпеку дорожнього руху.

Світлодіодні світлофори дозволяють значно заощаджувати споживання електроенергії. Кошти на заміну світлофорів виділили з міського бюджету. Ціна залежить від типу обладнання і коливається від 4,5 до 12 тисяч гривень. Місця для заміни світлофорів визначають, враховуючи аварійність дороги. На усіх світлофорах встановлюють світильники для додаткового освітлення пішохідних переходів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.