Четвер, 2 Травня, 2024

Хмельницький протитуберкульозний диспансер перекваліфікують у хоспіс

Тубдиспансер депутати Хмельницької міської ради вирішили перетворити у хоспіс. Що таке хоспіс та чи відбудеться скорочення у медичному закладі дізнайтесь з Хмельницький.Future.

Тридцять два народні обранці на черговій сесії Хмельницької міської ради вирішили перепрофілювати міський протитуберкульозний диспансер у комунальне неприбуткове підприємство “Хмельницький міській медичний центр для спеціалізованої паліативної та хоспісної допомоги”. 

Що таке хоспіс?

Хоспісіс – це місце для людей, які живуть зі смертельними діагнозами. Загалом, щороку в Україні паліативної допомоги потребують більше шістсот тисяч невиліковних хворих. Серед них: онкохворі, хворі на СНІД, ВІЛ-інфіковані, цукровий діабет та інші важкі захворювання. А за критеріями Всесвітньої організації охорони здоров’я має бути сто ліжок для паліативних хворих на один мільйон населення. До цих критеріїв нашій країні, на жаль, ще далеко. І наступного року такі заклади будуть фінансуватися від Національної служби здоров’я України. 

Скорочень не уникнути

За словами очільника управління охорони здоров’я міста Бориса Ткача, скорочення у Хмельницькому тубдиспансері  все таки відбудуться. В закладі залишаються фтизіатри, проте на сьогоднішній день тут працює двадцять фахівців, а залишиться шість-вісім. Також деякі приміщення будуть відведені для фтизіатричної поліклініки. Решту будівлі переобладнають у хоспіс. Єдиним недоліком медзакладу є відсутність їдальні, тому харчування планують завозити хворим з міста. Реформувати заклад повинні до квітня 2020 року. З цього ж періоду відбудеться фінансування хоспісу Національною службою здоров’я. 

А яке ваше ставлення до медичної реформи та перетворення медзакладів у хоспіси? 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.