П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Хмельницькому з'явиться перший храм Православної Церкви України

У суботу, 4 травня, у Хмельницькому, заклали камінь під будівництво першого в області храму Православної Церкви України. Він матиме назву Святого Духа та буде зведений на території масиву «Дендропарковий». Завершити усі будівельні роботи планують у 2024 році. Церкву побудують на кошти мешканців масиву «Дендропарковий» та меценатів. Далі розповість про це детальніше «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому з’явиться новий храм Православної Церкви України. Будувати його розпочали минулого тижня. У суботу, 4 травня, відбулося закладення капсули під будівництво. Церква буде знаходитися у масиві «Дендропарковий». Завершити спорудження нової релігійної споруди планують у 2024 році. Про це розповів на своїй сторінці у соцмережі митрополит Хмельницької єпархії Православної церкви України Антоній Махота.

«Закладений перший храм ПЦУ (Святого Духа) на Хмельниччині в масиві «Дендропарковий» м. Хмельницький. Настоятель прот. Вадим Якімов. Надіюсь що інши мкрн. новобудов (Сонячний, Європейський-2, Андора, 1-й Парковий і т. д.) також проявлять ініціативи побудови храмів», – написав митрополит Антоній.

церква

Площа нового храму становитиме 180 квадратних метрів. У церкві зможуть перебувати одночасно 150 людей.

Митрополит Антоній Махота поділився фотографіями із закладення капсули під будівництво та зазначив, що ця релігійна споруда є першим храмом Православної Церкви України в Хмельницькій області, який збудують з нуля.

Зазначимо, що над ескізами нового храму працювали протягом двох місяців. Ініціаторами зведення нового храму стали мешканці житлового масиву «Дендропарковий».

У суботу, 4 травня, на місці майбутнього храму було закладено капсулу з іменами перших благодійників.

церква

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.