П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Схід і Захід разом: діти з Волновахи гостювали на Поділлі

Другий рік поспіль діти з міста Волновахи приїздять напередодні Великодня у Хмельницький. Відстань у тисячу кілометрів юні волновахівці долають аби зустріти Воскресіння Христове в родинах подолян у рамках акції “Схід і Захід разом”. Дізнайтесь подробиці з Хмельницькийfuture.  

Мета цієї акції – об’єднати молоде покоління заходу і сходу, знищити стереотипи і упереджене ставлення, які намагаються нав’язати українцям та розділити країну…

І саме тому маленькі гості зі Сходу гостюють під час свят на Хмельниччині: діти жили у родинах з Дунаєвеччини та Новоушиччини, мали можливість познайомитися з старовинним містом-фортецею Кам’янцем-Подільським. Під час гостини дітей ознайомили з традиціями та обрядами краю, пригощали місцевими стравами та спільно святкували велике свято Христового Воскресіння.

Проте перш ніж відвідати область, гостей зі сходу країни радо зустріли в обласному центрі.

П’ятдесят дітей побували у гімназії №1 міста Хмельницького на Уроці миру. Далі делегація завітала на центральну площу міста, де дітей зустрічали керівники області та артисти. Юні волновахівці взяли участь у веселій руханці та флеш-мобі. А ще було пам’ятне фото на сходах Будинку рад, візит до зали, де відбуваються засідання обласної ради тощо.

Потрібно зазначити, що цей візит відбувся завдяки підписання Меморандуму про співпрацю між Волноваською районною державною адміністрацією та Хмельницькою обласною державною адміністрацією.

Гадаємо, що подібні заходи необхідно організовувати якомога частіше та створювати всі умови для об’єднання країни аби майбутнє покоління не знало, що таке ворожнеча, війна та бойові дії, а жило в мирній процвітаючій країні!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.