П’ятниця, 29 Березня, 2024

Які зміни чекають на програму “Доступні ліки”?

Дізнайтесь більше з   Хмельницькийfuture

А зміни очікуйте з 1 квітня 2019 року. Саме з цього періоду медичні працівники зможуть виписувати рецепти лише в електронній системі охорони здоров’я.

Що це означає для пацієнтів?

Якщо ви чи члени вашої родини користуєтесь  програмою “Доступні ліки”, то необхідно прийти до свого сімейного лікаря та оформити електронний  рецепт.

Що для цього потрібно?

Вірний номер мобільного телефону. Ваш сімейний лікар має звірити чи номер мобільного телефону, який зазначений у декларації, є дійсним та належить саме вам. Якщо ви змінили номер мобільного або в декларації вказано невірні дані, тоді електронний рецепт виписати неможливо.

Проте завжди є вихід з будь-якої ситуації. Пацієнт має подати заяву в Національну службу здоров’я України про скидання методу автентифікації. Після цього пацієнт може заключити нову декларацію з лікарем, проте вже з оновленим номером.

Чому необхідний актуальний номер телефону?

Саме на ваш мобільний будуть надходити смс-повідомлення із номером та кодом підтвердження електронного рецепту. Проте, якщо людина не має телефону, лікар має надрукувати необхідні дані, а в аптеці пацієнт надати лише номер.

Також нововведення торкнулися і місця проживання хворого. Від 1 квітня пацієнт може обрати будь-яку аптеку, яка є в переліку. Проте варто зазначити, що у обраній аптеці необхідних ліків за рецептом може і не бути. Тоді доведеться звернутися у іншу.

Нагадаємо, що програма “Доступні ліки” розрахована на хворих з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом другого типу. У таких пацієнтів є можливість отримати ліки безкоштовно чи з незначною доплатою.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.