Субота, 27 Квітня, 2024

У Хмельницькому 2 місяці діє проект “муніципальна няня”

Дізнайтесь деалі про проект разом із Хмельницькийfuture

З 1  січня 2019 року подоляни можуть скористатися новим соціальним проектом. Батьки дітей до трьох років можуть найняти няню для своєї малечі та отримати грошову компенсацію на відшкодування цих послуг.

Як працює цей проект?

Батьки мають укласти договір з нянею або юридичною особою. Тобто щоб ваша звичайна няня стала “муніципальною” їй потрібно отримати дозвіл на підприємницьку діяльність. Або ж бути працівником установи, яка займається наданням відповідних послуг. Простими словами – сусідка, якій ви платите аби вона посиділа з вашою малечею має бути оформлена як підприємець. В іншому випадку компенсації від держави ваша сім’я не отримає.

Яку грошову компенсацію пропонує держава?

1626 гривень – це прожитковий мінімуму на дитину до 6 років. Потрібно зазначити, що якщо в сім’ї є декілька дітей до трьох років і няня буде опікуватися кожним із них, то компенсація буде здійснюватися на кожну дитину окремо.

Куди звертатися і які документи мають бути?

Один із батьків повинен звернутися до територіального органу соціального захисту населення та мати із собою наступний перелік документів: заяву про перерахування коштів, копію договору з нянею, копію чеків про оплату послуг няні,  копію свідоцтва про народження дитини, паспорт заявника та ідентифікаційний код.

Зауважимо, що Міністерство соціальної політики наголошує, що послуга муніципальної няні є доступною для всіх бажаючих у кого є діти до трьох років. Навіть непрацюючим, навіть якщо мама продовжує сидіти в декреті. Також мама не втрачає виплату у розмірі 860 гривень по догляду за дитиною.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.