Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Хмельницькому розпочалося будівництво Палацу Спорту

Недавно на вулиці Прибузькій розпочалося будівництво Палацу Спорту. Далі про це розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому розпочали будувати сучасний Палац Спорту. Проект цієї споруди став одним із переможців конкурсу на отримання державної субвенції. У Палаці Спорту проводитимуть сучасні концерти та цікаві виставки. Хмельницький Палац Спорту зможе приймати понад 2500 глядачів.

Влітку минулого року, під засідання міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію палаців спорту було затверджено 6 міст, де побудують нові споруди, і які отримають фінансування з державного бюджету. Серед переможців конкурсу – Хмельницький. Також нові спортивні об’єкти з’являться у Вінниці, Рівному, Тернополі, Львові та Черкасах.

З державного бюджету виділили 150 мільйонів гривень на будівництво шести сучасних спортивних арен. Зокрема, п’ять міст отримають фінансування у розмірі 27 мільйонів гривень. Будівництво кожної спортивної споруди планують дофінансувати за кошти обласних та міських бюджетів. Більшість спортивних арен зможуть приймати близько 3000 глядачів.

У Хмельницькому Палац Спорту з’явиться на вулиці Прибузькій. Цей проект став одним із переможців конкурсу. Міський голова Олександр Симчишин розповів, що очікується 27 мільйонів гривень фінансування з держбюджету. З міського бюджету на проектно-кошторисну документацію та початок робіт виділено 6,2 мільйони гривень.

Багатофункціональна спортивна арена зможе приймати різноманітні види спорту. Палац Спорту матиме чотири поверхи. Тут будуть спортивний та оздоровчий корпуси. Перший корпус буде призначений для тренування спортсменів вищої кваліфікації та проведення змагань, а другий — для здійснення загальної фізичної підготовки та активного відпочинку хмельничан різних вікових груп.

Недавно на вулиці Прибузькій, 5/1, розпочалися будівельні роботи. Наразі будівельна техніка здійснює необхідні підготовчі роботи для спорудження фундаменту майбутнього Палацу Спорту.
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.