Вівторок, 30 Квітня, 2024

Нові захисні парасольки, питні фонтанчики та кабінки для переодягання: як оновили хмельницький пляж

Вчора, 30 травня, на хмельницькому пляжі почали встановлювати понад десять захисних парасольок від сонця. Що оновили на пляжі, далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Завтра, 1 червня , у Хмельницькому, розпочнеться купальний сезон, який триватиме до 1 вересня. Це визначено рішенням виконавчого комітету міської ради. Міський пляж, що знаходиться на лівому березі річки Південний Буг, є єдиним місцем для організованого та безпечного відпочинку мешканців та гостей міста влітку.

Нагадаємо, що у жовтні 2018 року міський пляж повернули у комунальну власність і передали на баланс комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького».

З міського бюджету було виділено 200 тисяч гривень на те, щоб належним чином підготувати пляж до купального сезону. Цього року на міському пляжі встановили нові кабінки для переодягання (з трьома секціями і лавочками). Також завезли 300 тонн піску, грейдером вирівняли рельєф пляжу, прибрали бур’яни, розчистили акваторію від водоростей. Крім того, старі питні фонтанчики замінили на нові естетичні нікельовані. На території пляжу встановили нову модульну вбиральню. На пляжі встановили понад десять нових парасольок від сонця.

Перед початком купального сезону традиційно перевірили воду у Південному Бузі. Дослідження та аналізи проводила Державна установа «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України». За даними досліджень, вода у Південному Бузі не становить небезпеки для людей, усі показники відповідають визначеним нормам.

На пляжі чергуватимуть рятувальні пости для безпеки відпочивальників. Попереджувальні щити повідомлятимуть про чіткі межі пляжу. За допомогою плакатів та стендів кожен зможе прочитати правила безпечного відпочинку на воді. Протягом купального сезону хмельничан додатково інформуватимуть про правила поведінки на воді.

Автор фото – В. Камінський.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.