Четвер, 25 Квітня, 2024

Коли у Хмельницькому запрацює індустріальний парк

У Хмельницькому створять індустріальний парк. Міжвідомча комісія ухвалила рішення про включення Індустріального парку «Хмельницький» до реєстру індустріальних парків. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Індустріальний парк облаштують на території виїзду з міста, а саме на Вінницькому шосе, 18. Загальною площею майже 91 гектар. Саме тут побудують сучасний розвинений комплекс, який матиме на меті залучення вітчизняних та іноземних інвесторів у пріоритетні сфери розвитку міста. Створення індустріального парку «Хмельницький» відкриє нові можливості для розвитку промисловості. Це дасть змогу зміцнити співпрацю між підприємствами, інвесторами, органами місцевого самоврядування, інституціями економічного розвитку та іншими зацікавленими сторонами. Для підприємств-учасників індустріального парку буде надано низку переваг. Індустріальний парк стане сучасним простором нових цікавих можливостей для підприємців. 

У квітні минулого року, під час чергової сесії міської ради, депутати ухвалили Програму створення та розвитку індустріального парку «Хмельницький». У Програмі визначено необхідність створення індустріального парку у місті, надано SWOT-аналіз, визначено функції, види діяльності та модель функціонування парку.

У грудні 2018 року депутати міської ради затвердили Концепцію індустріального парку «Хмельницький». У Концепції визначено, що індустріальний парк «Хмельницький» буде створений строком на 50 років. Але цей термін можуть продовжити, якщо діяльність індустріального парку приноситиме позитивні результати.

Відповідно до Концепції, індустріальний парк «Хмельницький» – це щільно забудовані території парку виробництвами, що відповідають пріоритетним напрямам господарської діяльності, з облаштуванням інженерно-транспортної інфраструктури.

Кошти на створення парку залучатимуть з різних джерел:

  • кошти державного та місцевих бюджетів
  • кошти приватних інвесторів
  • кредити банків та інших фінансово-кредитних установ
  • кошти з інших джерел, не заборонених законодавством

Міжвідомча комісія ухвалила рішення про включення Індустріального парку «Хмельницький» до реєстру індустріальних парків. 

Цього року проведуть конкурс з вибору керуючої компанії. Також відбудеться укладення необхідних договорів та пошук потенційних підприємств-учасників.

«Наразі ми готуємося до конкурсного відбору керуючої компанії, яка, своєю чергою, буде займатися пошуком і відбором учасників індустріального парку «Хмельницький», – розповіла начальник управління економіки Оксана Новодон.

Будівництво та запуск основних інфраструктурних та виробничих об’єктів заплановано на 2019-2020 роки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.